Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάμε για αρνητικό ρεκόρ τζίρου;

Η στενότης, τόσο ως προς την κίνηση του Γενικού Δείκτη σε εύρος 23 μονάδων, όσο και ως προς τη μικτή αξία συναλλαγών (που αν συνεχιστεί σε αυτούς τους ρυθμούς προϊδεάζει για νέο αρνητικό ρεκόρ, όσον αφορά στο νέο έτος), χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση. Στο 1,2 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών, μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους. Ελάχιστοι οι θετικοί πρωταγωνιστές με σημαντικά ημερήσια κέρδη.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ή ελαφρώς υψηλότερα, με την ίδια περίπου εικόνα να παρουσιάζει και η Σοφοκλέους, όπου κυριότερα χαρακτηριστικά μέχρι στιγμής είναι η στενότητα στο εύρος διακύμανσης του Γ.Δ. και στη μικτή αξία συναλλαγών.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης, ο Γ.Δ. κινείται σε εύρος μόλις 23 μονάδων (χαμηλό ημέρας 4.806,22 μ., υψηλό 4.829,44 μ.), ενώ η μικτή αξία συναλλαγών μόλις και ξεπερνά τα 111 εκατ., από τα οποία μάλιστα τα 11,4 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, με την όλη εικόνα να προϊδεάζει ότι, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να δώσει νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το 2007.

Η εικόνα στις μετοχές του FTSE θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή, καθώς αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Βιοχάλκο, Folli Follie, ενώ αξιοσημείωτες απώλέιες σε ΕΛΤΕΧ και Κύπρου.

Όλες οι υπόλοιπες μετοχές σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με μεταβολές μικρότερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Μία από τα ίδια και στην αγορά παραγώγων, με κυριότερο χαρακτηριστικό και εκεί τις χαμηλές συναλλαγές, και τους εμπλεκομένους να ακολουθούν την υποκείμενη, αδυνατώντας να προβλέψουν ακόμη και τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Οι μετοχές με θετικό πρόσημο δείχνουν να υπερτερούν ελαφρώς αυτών με αρνητικό, με την αναλογία να διαμορφώνεται στο 1,2 προς 1 και έχοντας επιδεινωθεί σχετικά σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε η αγορά γύρω στις 12:00.

Τέλος, από τους λίγους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν Περσεύς, Βιοκαρπέτ, Autohellas, KLM, REDS, Veterin, Κέκροψ, Σφακιανάκης, Profile, ΜΕΤΚΑ και ΣΙΔΜΑ.

Ζητούμενο για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων όσον αφορά στην τεχνική εικόνα είναι ο Γ.Δ. να διατηρηθεί υψηλότερα των 4.819 μ., ούτως ώστε ακριβώς στις επόμενες συνεδριάσεις να ελπίζει σε κίνηση προς τις 4.840 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v