Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα έκτακτα έσοδα του ΟΤΕ από την εθελούσια έξοδο, η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στη Σερβία και η νέα πολιτική της Alpha Ασφαλιστικής είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Τα έκτακτα έσοδα του ΟΤΕ από την εθελούσια έξοδο, η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Τράπεζας Πειραιώς στη Σερβία και η νέα πολιτική της Alpha Ασφαλιστικής είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Δευτέρα.

ΟΤΕ: Κερδοφόρο αναμένεται να κλείσει και το 2007 για τη μητρική εταιρία ΟΤΕ Α.Ε., καθώς αναμένεται να εγγραφούν στον ισολογισμό της έκτακτα έσοδα ύψους άνω των 420 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του Δημοσίου στην εθελούσια έξοδο των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό το 2005, μέσω της παραχώρησης ποσοστού 4% μετοχών του στο ασφαλιστικό τους ταμείο ΤΑΠ ΟΤΕ, γράφει η ”Ημερησία”.

Τράπεζα Πειραιώς: Μερίδιο αγοράς της τάξης του 7% στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Σερβίας στοχεύει να κατακτήσει, έως και το τέλος του 2010, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς. Το τρέχον έτος πρόκειται να επενδυθούν στη σερβική θυγατρική περίπου 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη διεύρυνση του δικτύου, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Alpha Ασφαλιστική: Στη νέα πολιτική της Alpha Ασφαλιστικής αναφέρεται με συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική” ο διευθύνων σύμβουλος Eric Kleijnen, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΧΑ στην Ελλάδα θα εφαρμόσει μια σειρά από καινοτομίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στην ιδιωτική ασφάλιση, διεκδικώντας την κατάλληλη στιγμή ενεργό συμμετοχή στον τομέα των συντάξεων.

Τράπεζα Αττικής: Στα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 148,6 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Αττικής και αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 38% των μετοχών της, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Ακτοπλοΐα: Ο κ. Α. Βεντούρης της ΝΕΛ έχει καταθέσει μήνυση στην οποία κατηγορεί τη Hellenic Sea Ways για ωραιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της, ώστε να εισαχθεί η HSW στη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Όπως αναφέρεται, μετά τη μήνυση η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων διενήργησε έλεγχο στα γραφεία της HSW. Ο διευθύνων σύμβουλος της HSW, κ. Γ. Στρίντζης, σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τον έλεγχο, προσθέτοντας οτι η εταιρία δεν έχει κάτι να φοβηθεί και διαβεβαίωσε ότι θα εισαχθεί στο Χ.Α.

Γαλλία: Νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας εξελέγη ο κ. Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος χθες κέρδισε με άνετη πλειοψηφία τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο υποψήφιος της Δεξιάς έλαβε 53,69% των ψήφων, έναντι 46,31% της Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v