Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξεκίνημα, χωρίς εξάρσεις

Αν και ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά και μέχρι στιγμής κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, το ενδιαφέρον δείχνει περιορισμένο και η Σοφοκλέους να μην έχει διαθέσεις υπεραπόδοσης. Ελάχιστοι οι διακρινόμενοι από τους τίτλους του FTSE 20, όπως και από το γενικότερο ταμπλό, έστω και αν μέχρι στιγμής η εικόνα μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας στη Σοφοκλέους, όμως η μέχρι στιγμής εικόνα δεν δίνει την αίσθηση ότι θα συμβεί κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Τόσο η εικόνα των περισσότερων τίτλων του FTSE 20, όσο και οι κατεβασμένοι ρυθμοί από πλευράς συναλλαγών και, βέβαια, το γεγονός ότι δεκάδες μετοχές, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, δεν έχουν μπει καν στον κόπο να κάνουν πράξεις, δεν αφήνουν τεράστια περιθώρια στους υπεραισιόδοξους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE 20, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται μόνο η Folli Follie, όμως με το ζόρι οι μέχρι στιγμής συναλλαγές της ξεπερνούν τα 1.500 τεμάχια, και η Alpha Bank, ενώ από το υπόλοιπο τραπεζικό ταμπλό, με σχετικές ανοδικές διαθέσεις και κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινείται η μετοχή της Marfin Popular Bank.

Έτσι, και παρά το γεγονός ότι αναλογία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών (για όσες έχουν κάνει μέχρι στιγμής πράξη) διαμορφώνεται στο 2 προς 1, η ειδικότερη εικόνα στους επιμέρους τίτλους δεν δείχνει ημερήσιους πρωταγωνιστές με σημαντικά μέχρι στιγμής κέρδη.

Αναλυτικότερα, ξεχωρίζουν ο τίτλος της Βιοκαρπέτ, μετά την είδηση για πρόθεση εισαγωγής στο Χ.Α., της θυγατρικής Exalco, αλλά και οι Reds, Compucon, ΚΛΜ, ΕΛΓΕΚΑ, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Περσέας και Σφακιανάκης.

Εξαιρετικά χαμηλών μέχρι στιγμής συναλλαγών η συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους απλώς να αρκούνται στο να ακολουθούν την υποκείμενη, διατηρώντας τις υπάρχουσες υποτιμήσεις.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν θα μπορούσε να αλλάξει σε μία συνεδρίαση σχετικά περιορισμένου μέχρι στιγμής ενδιαφέροντος.

Έτσι, και όσον αφορά στον Γενικό Δείκτη, το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται στο αν αυτός πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.819 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v