Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Ισχυρό το τρίμηνο, λέει η Deutsche Bank

Ιδιαίτερα ισχυρά εμφανίζονται τα μεγέθη τριμήνου της Marfin Popular Bank, επισημαίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 11 ευρώ και σύσταση ”buy” και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεων κερδοφορίας. Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές των HSBC, Euroxx.

MPB: Ισχυρό το τρίμηνο, λέει η Deutsche Bank
Ιδιαίτερα ισχυρά εμφανίζονται τα μεγέθη τριμήνου της Marfin Popular Bank, επισημαίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 11 ευρώ και σύσταση ”buy” και τονίζει ότι τα αποτελέσματα θα οδηγήσουν σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεων κερδοφορίας.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι τα έσοδα της Marfin εμφανίστηκαν 10% υψηλότερα των εκτιμήσεων λόγω ιδιαίτερα ισχυρών καθαρών εσόδων από τόκους.

Παράλληλα, σημειώνει τη βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού του ομίλου, με τη σημαντική υποχώρηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και την αναβάθμιση των στόχων για το σύνολο της χρήσης. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου θεωρούν ότι η νέα, αναβαθμισμένη πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη έτους της Marfin ”είναι επιτεύξιμη”.

Η τιμή-στόχος της Deutsche Bank, στα 11 ευρώ, υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 29,7% για τη μετοχή.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Euroxx, κ. Αλέξης Βουλουγούρης, τόνισε: ”Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτινάχθηκαν κατά 47% στο α΄ τρίμηνο, οι προβλέψεις για επισφάλειες ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών, ενώ τα επαναλαμβανόμενα έσοδα ήταν επίσης πολύ ισχυρά. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες και προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις.

Όπως επισημαίνει η HSBC σε έκθεσή της, τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Marfin ξεπέρασαν τις προβλέψεις, με ισχυρή αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους στην Κύπρο, ισχυρά έσοδα στην Ελλάδα, αλλά σημαντική πίεση στα spreads.

Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 75,4% στα 126 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της ΗSBC για επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη ύψους 68 εκατ. ευρώ, λόγω οργανικών και μη οργανικών παραγόντων, επισημαίνει. Η HSBC διατηρεί σύσταση ”neutral” με τιμή στόχο στα 8,3 ευρώ.

Η κ. Σοφία Σκούρτη, αναλύτρια της HSBC, σχολιάζει: ”Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα και τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις μου. Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα επωφελήθηκαν από πολλούς παράγοντες όπως τα κέρδη από συναλλαγές, τα καθαρά έσοδα από τόκους στην Κύπρο και τις χαμηλότερες επισφάλειες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v