Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Σε ”overweight” αναβαθμίζει η HSBC

Στα 42,7 ευρώ, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η HSBC, με έκθεσή της στις 9/5, στην οποία αναβαθμίζει παράλληλα τη σύστασή της σε ”overweight” από ”neutral”. Στα 16,9 ευρώ η τιμή-στόχος για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, με σύσταση ”neutral”.

ΜΥΤΙΛ: Σε ”overweight” αναβαθμίζει η HSBC
Στα 42,7 ευρώ, από 30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η HSBC, με έκθεσή της στις 9/5, στην οποία αναβαθμίζει παράλληλα τη σύστασή της σε ”overweight” από ”neutral”.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η συμφωνία με την Endesa θα βοηθήσει τον όμιλο Μυτιληναίου να ”αποκρυσταλλώσει” την αξία του ενεργειακού χαρτοφυλακίου του, οδηγώντας σε σημαντικές αναβαθμίσεις αποτιμήσεων.

Επίσης, θεωρεί ότι η ενδεχόμενη απορρόφηση του Αλουμινίου της Ελλάδος και της Δέλτα Project θα ενισχύσει τόσο τα κέρδη ανά μετοχή όσο και την αξία του ομίλου.

Η HSBC επισημαίνει ότι ο όμιλος βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από το τρέχον παγκόσμιο θετικό κλίμα για τα βασικά μέταλλα αλλά και από την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την HSBC, υπάρχουν εξελίξεις που μπορούν να αυξήσουν περαιτέρω την αξία της μετοχής. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η δίκαιη τιμή για τη μετοχή μπορεί να ενισχυθεί κατά 14,3-15,1 ευρώ λόγω εξελίξεων όπως μια πιθανή κατασκευή θερμοηλεκτρικών μονάδων, το real estate της Αλουμίνιον της Ελλάδος και τα βιομηχανικά έργα της ΜΕΤΚΑ.

Σε ξεχωριστή της έκθεση, με την ίδια ημερομηνία, η HSBC, αναφερόμενη στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, σημειώνει ότι η πιθανή απορρόφηση από τον όμιλο Μυτιληναίου συνδέει τις επιδόσεις της μετοχής με αυτές της μητρικής εταιρίας.

Η δίκαιη τιμή της Αλουμίνιον της Ελλάδος, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, διαμορφώνεται στα 16,7 ευρώ ανά μετοχή, από 20,7 ευρώ προηγουμένως.

Ωστόσο, η HSBC συνδέει πλέον την τιμή-στόχο με αυτήν του Μυτιληναίου, δίνοντας έτσι νέα τιμή-στόχο για την Αλουμίνιον στα 16,9 ευρώ ανά μετοχή. Η σύσταση παραμένει ”neutral”.

Σημειώνεται ότι η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος ολοκλήρωσε τη χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση στα 15,28 ευρώ, ενώ η μετοχή του Μυτιληναίου στα 35,98 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v