Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Proton Bank, Global Επενδυτικά Κεφάλαια, Lamda Detergent, Veterin και ΕΒΙΚ πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας ΕΧΑΕ διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα του 2006 (0,50 ευρώ).

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Αποκοπή μερισμάτων

ΕΧΑΕ: 0,50 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Σύμφωνα με την 427/09.05.2007 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι μετοχές της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ που τελούν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης διαγράφονται από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

* Οι μετοχές της εταιρίας MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατόπιν απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, θα συναντηθεί στις 09:30 με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Α. Παπαληγούρα, και αμέσως μετά οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων. Στις 15:00 ο κ. Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δ. Σιούφα.

* Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, εγκαινιάζει στις 19:00 την 7η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ελληνικό.

Γενικές συνελεύσεις

PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 17:00, στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, Βασ. Γεωργίου A’ 2, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της τράπεζας για την 5η εταιρική χρήση (1/1/2006 - 31/12/2006), μετά των εκθέσεων πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών της τράπεζας.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών της τράπεζας από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης που έληξε.

3. Λήψη απόφασης για τη διανομή μερίσματος.

4. Έγκριση των αμοιβών για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τη χρήση 2006, και προέγκριση των αμοιβών αυτών για τη χρήση 2007.

5. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2007 και καθορισμός των αμοιβών τους.

6. Λοιπά θέματα.

GLOBAL ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΕΕΧ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Πλατεία Συντάγματος, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων (από 1η Ιανουαρίου 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2006) της 5ης εταιρικής χρήσης της εταιρίας έπειτα από ακρόαση της σχετικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου καθώς και του σχετικού πιστοποιητικού του ορκωτού ελεγκτή.

2. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 5ης εταιρικής χρήσης (από 1η Ιανουαρίου 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2006).

3. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για την 6η χρήση (από 1η/1/2007 έως 31/12/2007) και καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Έγκριση αμοιβών που καταβλήθηκαν σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της 5ης εταιρικής χρήσης.

5. Αγορά ιδίων μετοχών κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 16 παρ. 5 και επ. του κ.ν. 2190/1920.

6. Έγκριση εκλογής μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος μέλους.

7. Έγκριση της σύμβασης διαχείρισης με την εταιρία GLOBAL ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με τον Ν. 3371/2005.

8. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΛΑΜΔΑ ΝΤΙΤΕΡΤΖΕΝΤ ΑBEΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:30, στο ξενοδοχείο Intercontinental, αίθουσα OMIKRON II, Λεωφόρος Συγγρού 89 - 93, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 15/2/2007 ισολογισμού μετασχηματισμού της εταιρίας και (β) της έκθεσης ελέγχου ορκωτού ελεγκτή - λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

2. Υποβολή και έγκριση (α) του από 6/3/2007 σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ των ανώνυμων εταιριών VETERIN ABEE, LAMDA DETERGENT S.A., ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε. (από κοινού οι ”Συγχωνευόμενες Εταιρείες”), (β) της επεξηγηματικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου επί του ως άνω σχεδίου, σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920 και (γ) της γνωμοδότησης ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της ελεγκτικής εταιρίας ΣΟΛ Ορκωτοί Ελεγκτές λογιστές Α.Ε. για τον έλεγχο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία VETERIN ΑΒΕΕ, με την απορρόφηση της εταιρίας, από κοινού και εκ παραλλήλου με τις ανώνυμες εταιρίες ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε., από τη VETERIN ΑΒΕΕ, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, ως ισχύουν.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία VETERIN ΑΒΕΕ, με την απορρόφησή της από κοινού και εκ παραλλήλου με τις ανώνυμες εταιρίες ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε. από τη VETERIN ΑΒΕΕ, και παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή δικαιοπραξίας που απαιτείται για τον σκοπό αυτό και γενικά για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την υλοποίηση των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

5. Έγκριση των πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων που θα έχουν διενεργηθεί για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης μέχρι και την ημερομηνία συνεδρίασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

6. Θέματα και ανακοινώσεις.

VETERIN ΑΒΕΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:30, στο ξενοδοχείο Intercontinental, αίθουσα OMIKRON II, Λεωφόρος Συγγρού 89 - 93, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση (α) των από 15/2/2007 ισολογισμών μετασχηματισμού των προς απορρόφηση εταιριών LAMDA DETERGENT S.A., ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε. (εφεξής οι απορροφώμενες εταιρίες και από κοινού με την εταιρία οι συγχωνευόμενες εταιρίες) και (β) των εκθέσεων ελέγχου ορκωτών ελεγκτών - λογιστών για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των απορροφώμενων εταιριών.

2. Υποβολή και έγκριση (α) του από 6/3/2007 σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ των συγχωνευόμενων εταιριών, (β) της επεξηγηματικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου επί του ως άνω σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης, σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920 και (γ) της γνωμοδότησης ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της ελεγκτικής εταιρίας ΣΟΛ Ορκωτοί Ελεγκτές λογιστές Α.Ε. για τον έλεγχο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρίας με τις ανώνυμες εταιρίες LAMDA DETERGENT S.A., ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε., με απορρόφηση των απορροφώμενων εταιριών, από κοινού και εκ παραλλήλου, από την εταιρία, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993, ως ισχύουν.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της εταιρίας με απορρόφηση των εταιριών LAMDA DETERGENT S.A., ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε. και παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή δικαιοπραξίας που απαιτείται για τον σκοπό αυτό και γενικά για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την υλοποίηση των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

5. Έγκριση των πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων που θα έχουν διενεργηθεί για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης μέχρι και την ημερομηνία συνεδρίασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

6. Λήψη απόφασης, ταυτόχρονα και εκ παραλλήλου, για: (α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των εισφερόμενων μετοχικών κεφαλαίων των απορροφώμενων εταιριών συνολικού ύψους τριάντα εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων εβδομήντα δύο χιλιάδων οκτακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ (39.972.895), (β) την περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, προς τον σκοπό της διατηρήσεως της επιλεγείσης σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών και στρογγυλοποιήσεως της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της κατά το ποσό των έντεκα (11) ευρώ με κεφαλαιοποίηση αντίστοιχου ποσού από τα λοιπά αποθεματικά που έχουν δημιουργηθεί και (γ) την τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας. Χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το διοικητικό συμβούλιο για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου, την έκδοση νέων και ανταλλαγή των μετοχών.

7. Αλλαγές και τροποποιήσεις του καταστατικού: (α) Αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της εταιρίας με τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της. (β) Αλλαγή του σκοπού της εταιρίας με τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού.

8. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Ορισμός ανεξαρτήτων μελών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002. Παροχή αδείας, κατ’ άρθρο 23 κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές της να μετέχουν στη διοίκηση εταιριών με συναφές αντικείμενο.

9. Θέματα και ανακοινώσεις.

ΕΒΙΚ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:30, στο ξενοδοχείο Intercontinental, αίθουσα OMIKRON II, Λεωφόρος Συγγρού 89 - 93, Αθήνα, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 15/2/2007 ισολογισμού μετασχηματισμού της και (β) της έκθεσης ελέγχου ορκωτού ελεγκτή - λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της.

2. Υποβολή και έγκριση (α) του από 6/3/2007 σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης μεταξύ των ανώνυμων εταιριών VETERIN ABEE, LAMDA DETERGENT S.A., ELPHARMA ABEE και ΕΒΙΚ Α.Ε. (από κοινού οι ”Συγχωνευόμενες Εταιρείες”), (β) της επεξηγηματικής έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου επί του ως άνω σχεδίου, σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920 και (γ) της γνωμοδότησης ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της ελεγκτικής εταιρίας ΣΟΛ Ορκωτοί Ελεγκτές λογιστές Α.Ε. για τον έλεγχο του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία VETERIN ΑΒΕΕ, με την απορρόφησή της από κοινού και εκ παραλλήλου με τις ανώνυμες εταιρίες LAMDA DETERGENT ABEE και ELPHARMA ABEE από τη VETERIN ΑΒΕΕ, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 68 επ. του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύουν, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993, ως ισχύουν.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της εταιρίας με την ανώνυμη εταιρία VETERIN ΑΒΕΕ, με την απορρόφησή της, από κοινού και εκ παραλλήλου με τις ανώνυμες εταιρίες LAMDA DETERGENT S.A. και ELPHARMA ABEE, από τη VETERIN ΑΒΕΕ, και παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή δικαιοπραξίας που απαιτείται για τον σκοπό αυτό και γενικά για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την υλοποίηση των αποφάσεων της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

5. Έγκριση των πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων που θα έχουν διενεργηθεί για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης μέχρι και την ημερομηνία συνεδρίασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

6. Θέματα και ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία (Μάρτιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Λιανικές πωλήσεις (Απρίλιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού (Απρίλιος).

- Επιχειρηματικά αποθέματα (Μάρτιος).

Σάββατο 12/5

Γενικές συνελεύσεις

ALMA ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε.: Α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 19:00, στα γραφεία της, Ιβύκου 4, Παγκράτι, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δραστηριότητα της εταιρίας και παροχή συναφών εγκρίσεων και εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο.

2. Συζήτηση και λήψη αποφάσεως αναφορικά με την επωνυμία της εταιρίας.

3. Έγκριση πράξεων και αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου.

4. Εκλογή νέου Δ.Σ.

5. Εγκρίσεις για υπογραφή συμβάσεων και κατά τις διατάξεις του άρθρου 23α του κ.ν. 2190/1920 και παροχή συναφών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό συμβούλιο.

6. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v