Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Τι προβλέπει για ΜΥΤΙΛ, ΑΛΕΚ, ΜΕΤΚΑ

Αύξηση στα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη κατά 37% στα 13,4 εκατ. ευρώ και μείωση στα EBITDA της τάξεως του 12% θα εμφανίσει ο όμιλος Μυτιληναίου στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 42,7 ευρώ και σύσταση ”overweight”. Τι εκτιμά για Μέτκα και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

HSBC: Τι προβλέπει για ΜΥΤΙΛ, ΑΛΕΚ, ΜΕΤΚΑ
Αύξηση στα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη κατά 37% στα 13,4 εκατ. ευρώ και μείωση στα EBITDA της τάξεως του 12% θα εμφανίσει ο όμιλος Μυτιληναίου στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της HSBC σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 42,7 ευρώ και σύσταση ”overweight”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να μειωθούν κατά 12% στα 38,7 εκατ. ευρώ, λόγω χαμηλών λειτουργικών αποτελεσμάτων της Αλουμίνιον της Ελλάδος, χαμηλότερης κερδοφορίας από τα συμβόλαια της αλουμίνας και των κερδών της Μέτκα από την κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Αλουμίνιον.

Για τη Μέτκα, η HSBC περιμένει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 8,2 εκατ. ευρώ, λόγω βελτίωσης των περιθωρίων κερδοφορίας και χαμηλότερης φορολόγησης. Διατηρεί σύσταση ”overweight” και τιμή-στόχο στα 16,5 ευρώ.

Για το Αλουμίνιον της Ελλάδος, η HSBC προβλέπει αύξηση 16% στα καθαρά κέρδη, στα 15 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο, με τα EBITDA να παραμένουν στάσιμα σε ετήσια βάση, καθώς τα υψηλότερα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας και το ισχυρό ευρώ αντισταθμίζουν τα οφέλη από τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και τις περικοπές κόστους. Διατηρεί σύσταση ”neutral” με τιμή-στόχο στα 16,9 ευρώ.

Οι Μυτιληναίος, Μέτκα και Αλουμίνιον της Ελλάδος ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 24 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v