Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΑΝΤΙ: Στα 13,84 ευρώ η νέα τιμή από D. Bank

Στα 13,84 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Lamda Detergent (47% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή) η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 17/5, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τη Lamda Detergent ως το ”εισιτήριο εισόδου” για την Alapis.

ΛΑΝΤΙ: Στα 13,84 ευρώ η νέα τιμή από D. Bank
Στα 13,84 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Lamda Detergent (47% υψηλότερα από την προηγούμενη τιμή) η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 17/5, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τη Lamda Detergent ως το ”εισιτήριο εισόδου” για την Alapis, σημειώνοντας πως η ΛΑΝΤΙ θα συνεισφέρει την παραγωγή και διανομή απορρυπαντικών και καλλυντικών της στην Alapis, τη συνδυασμένη επιχειρηματική οντότητα που προσπαθεί να διεισδύσει στην αγορά φαρμακευτικών προϊόντων της Ελλάδας και της ΝΑ. Ευρώπης.

Με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις, η Deutsche Bank αξιολογεί το κεφάλαιο της Alapis στα 2 δισ. ευρώ, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που υποδηλώνει ενδεχόμενη επιστροφή κεφαλαίου της τάξης του 40% στους μετόχους της Lamda Detergent.

Η Lamda Detergent βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τις Elpharma, ΕΒΙΚ και Veterin, υπό την ”ομπρέλα” της τελευταίας, προκειμένου να δημιουργηθεί η Alapis, αναφέρει η Deutsche Bank.

Ο διεθνής οίκος αναμένει τη νέα επιχειρηματική οντότητα να επεκταθεί επιθετικά στον τομέα των φαρμάκων στη ΝΑ. Ευρώπη, προκειμένου να αποκτήσει διψήφιο μερίδιο αγοράς, σε μια αγορά που αποτιμάται στα 13 δισ. ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλά περιθώρια λειτουργικού κέρδους.

Η Deutsche Bank προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των EBITDA και των καθαρών κερδών κατά 80% και 76% αντίστοιχα στην περίοδο 2006-2009.



Η μετοχή της Lamda Detergent ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 9,80 ευρώ, ενώ αυτή την ώρα καταγράφει άνοδο της τάξης του 4,69% στα 10,26 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v