Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοιώνονται τα νέα υψηλά

Παιχνίδι συντήρησης στα νέα υψηλά πραγματοποιούνταν στην αρχή της συνεδρίασης. Θετικός ο FTSE 20, κυρίως λόγω Eurobank και δευτερευόντως λόγω ΟΤΕ και Κύπρου, σημαντικά κέρδη για FTSES 80 που περνά πλέον σε ετήσια απόδοση (17,08%) τον FTSEM 40 και αφήνει μακράν... πίσω τον ”20άρη”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη Eurobank προς τα 27,3 ευρώ (1,1%), την Αγροτική στα 4,12 ευρώ (1,98%), τον ΟΤΕ στα 22,10 ευρώ (0,91%) και τη ΔΕΗ στα 20,12 ευρώ (0,60%) η αγορά συντηρείται υψηλότερα των 4.880 μονάδων.

Με αυξημένες συναλλαγές, καθώς στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης είχε πραγματοποιηθεί τζίρος περίπου 7,3 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής, άλλα τόσα στη μετοχή της Alpha Bank, περίπου 5 εκατ. ευρώ στην Αγροτική και 4,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Κύπρου.

Αυξημένες συναλλαγές είχαν πραγματοποιηθεί σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, Marfin, Τ.Τ. και Χαλκόρ.

Στη μετοχή της θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο εκδηλνόταν από την αρχή της συνεδρίασης σημαντική προσφορά, με την πίεση να οδηγεί μέχρι και 4% χαμηλότερα τον τίτλο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας (κατά 7,3% μειωμένα τα κέρδη) δεν φαίνεται να άρεσε σε αρκετούς παίκτες.

Χαμηλότερα, προς τα 14,70 ευρώ, διαμορφωνόταν η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος, με τη διοίκηση της εισηγμένης να προχωρά σε αναθεώρηση του διανεμόμενου μερίσματος από 0,80 σε 1,20 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές διαμορφωνόταν στο περίπου 3 προς 1, με την Αλλατίνη να αντιδρά κατά 9,8% προς τα 3,58 ευρώ.

Η άνοδος της Αλλατίνη αποδίδεται από παράγοντες της αγοράς στη διαμορφούμενη σχέση ανταλλαγής με τον Κατσέλη.

Συνεχίζεται η υπεραντίδραση της Άλφα Γκρίσιν στα 4,68 ευρώ και της Ελτράκ προς τα 4,92 ευρώ.

Η μετοχή της ΑΝΕΚ κερδίζει και άλλο έδαφος ”βλέποντας” προς τα 2 ευρώ, καθώς η ΑΜΚ φαίνεται να καλύπτεται επιτυχώς από Έλληνες επενδυτές, επιχειρηματίες και θεσμικούς, αλλά και από άγνωστους μέχρι στιγμής αγοραστές, που κινούνται μέσω της ιταλικής Banca Commerciale.

Η μετοχή της Reds (δες σχετικό θέμα του κ. Φώτη Κόλλια) αντιδρά δικαιολογημένα, κατά την εκτίμηση αναλυτών, ενώ η SingularLogic διαμορφώνεται προς τα 3,64 ευρώ.

Η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ διαμορφώνεται στα 4,66 ευρώ, με τις συναλλαγές των πρώτων 45 λεπτών να υπερκαλύπτουν το σύνολο της χθεσινής συνεδρίασης.

Στη μετοχή του Σφακιανάκη, με λίγες όμως συναλλαγές, διαμορφώνεται τιμή στα 18 ευρώ (με το προσδοκώμενο για φέτος Ρ/Ε της εταιρίας κοντά στο 8,4). Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Διεκάτ, ΑΕΓΕΚ, ΝΕΛ, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΓΕΚΑ και σε ορισμένους ακόμα τίτλους.

Στις 11:12 ο Γενικός Δείκτης κέρδιζε 0,28% (4.882 μονάδες), με τον FTSES 80 να υπεραποδίδει (1,2%) και τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 65 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v