Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Αγροτικής Τράπεζας, της Finansbank, της S&B, της Χαλκόρ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ, οι συμφωνίες που ανακοινώθηκαν χθες από Enel και Endesa στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας, η άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Αγροτικής Τράπεζας, της Finansbank, της S&B, της Χαλκόρ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ, οι συμφωνίες που ανακοινώθηκαν χθες από Enel και Endesa στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας, η άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Αγροτική Τράπεζα: Στα 74 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου της ΑΤΕBank, σημειώνοντας αύξηση 56,3% σε ετήσια βάση. Η κερδοφορία του ομίλου οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών κερδών από τόκους κατά 12,7% και ειδικότερα στην αύξηση των εσόδων από τόκους χορηγήσεων κατά 21,2% και την αύξηση των μη τοκοφόρων εσόδων κατά 46,3%.

S&B: Αύξηση 4,2% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της περιόδου Ιανουαρίου-Μαρτίου 2007 του ομίλου S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και διαμορφώθηκε σε 6,35 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,6% και 11,8% αντίστοιχα και διαμορφώθηκαν σε 115,53 εκατ. ευρώ και 11,06 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Χαλκόρ: Πτώση 7,3% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας α’ τριμήνου της Χαλκόρ, υποχωρώντας στα 11,6 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 37,5% στα 327,8 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Ανοδο της τάξης του 127% εμφάνισαν το α’ τρίμηνο τα κέρδη της Finansbank και διαμορφώθηκαν στα 226 εκατ. λίρες Τουρκίας. Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα αυξήθηκαν κατά 37% και ανήλθαν στα 288 εκατ. λίρες Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, ασφαλιστική εταιρεία στην Τουρκία, με την επωνυμία Finans Emeklilik ve Hayat ιδρύει η Εθνική Τράπεζα. Η εταιρεία θα διοικείται από στελέχη που διαθέτουν εμπειρία στην τουρκική αγορά ασφαλειών και το διοικητικό συμβούλιο θα πλαισιωθεί από μέλη της μητρικής ασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου.

ΟΠΑΠ: Μειωμένος σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται ο τζίρος από το ”Πάμε Στοίχημα” στην Eurovision, σύμφωνα με πληροφορίες, και διαμορφώθηκε μεταξύ 2,5 εκατ. ευρώ και 2,7 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ πέρυσι, όπως γράφει η Ημερησία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Βήμα, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη βαθμολόγηση των τεχνικών προτάσεων των διαγωνιζομένων.

Ενέργεια: Το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση της θέσης τους στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού, σηματοδοτούν οι συμφωνίες δυο ξένων ενεργειακών ομίλων για την επέκτασή τους, στην αγορά των ΑΠΕ. Οι συμφωνίες που ανακοινώθηκαν χθες αφορούν στην εξαγορά από την ιταλική Enel αιολικών σταθμών ισχύος 127 MW από τους ομίλου Κοπελούζου και Σαμαρά, καθώς και την εξαγορά από τον όμιλο Μυτιληναίου σε συνεργασία με την Endesa Hellas του 80% της Εβροενεργειακή από την Deutsche Erneuerbare Energien, θυγατρική της Deutsche Bank και των κ. N. Jung και Γ. Βουλγαράκη (επιχειρηματία στην Αλεξανδούπολη).

Τράπεζα Κύπρου: Τη βεβαιότητα ότι οι μέτοχοι θα απορρίψουν την πρόταση της MPB εξέφρασε, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ανδρέας Ηλιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι η στρατηγική της Τράπεζας Κύπρου είναι ξεκάθαρη και εστιάζει σε αγορές με συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως η Ρουμανία και η Ρωσία.

ΑΝΕΚ: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ κατά 106 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η Ημερησία, ένα ποσοστό, που από την πλευρά της ΑΝΕΚ χαρακτηρίζεται ”αμελητέο”, αλλά ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι ανέρχεται κοντά στο 10%, φαίνεται να κατευθύνθηκε προς την ιταλική τράπεζα Banca Commercialle.

Τεχνική Ολυμπιακή: Στην πώληση δραστηριοτήτων της TOUSA, θυγατρικής της στις ΗΠΑ, προχωρά η διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην ανάπτυξη ιδιωτικών κατοικιών στις ΗΠΑ, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης.

Οικονομία: Η Ελλάδα έχει πολύ δουλειά ακόμη για τη μείωση των ελλειμμάτων της και την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού το 2010, επεσήμανε ο Χ. Αλμούνια, μετά την έγκριση από την Κομισιόν της εισήγησης για τον τερματισμό της επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v