Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ: Θετικά σχόλια από αναλυτές για το α΄ τρίμηνο

Στα 4,50 ευρώ, από 4,30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 15/5, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”hold”. Στην ενίσχυση των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές αποδίδουν τη βελτίωση των κερδών α΄ 3μήνου οι ΑΧΕ.

ΑΤΕ: Θετικά σχόλια από αναλυτές για το α΄ τρίμηνο
Στα 4,50 ευρώ, από 4,30 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας η Deutsche Bank, με έκθεσή της στις 15/5, στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”hold”.

Μετά τα υψηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη της τράπεζας, αναπροσαρμόζουμε ανοδικά τις προβλέψεις για τα κέρδη της Αγροτικής το 2008 και το 2009, αναφέρει ο διεθνής οίκος, ”προσδιορίζοντας” τα EPS στο 0,33 (2008) και στο 0,39 (2009) ευρώ.

Εξάλλου, στην ενίσχυση των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές αποδίδουν κατά κύριο λόγο την υψηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση των κερδών α΄ τριμήνου της Αγροτικής οι χρηματιστηριακές, στα πρωινά report με ημερομηνία 17 Μαΐου.

Ειδικότερα, η συνολική εντύπωση των αποτελεσμάτων είναι θετική σχολιάζει η Μarfin – Egnatia εκτιμώντας ότι η τράπεζα δείχνει να μπορεί να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του business plan.

Παράλληλα, επισημαίνει την ενίσχυση του μεριδίου της Αγροτικής στα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια αλλά και την πίεση στα spreads.

H Alpha Finance αποδίδει τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της τράπεζας στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ επισημαίνει ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε στο 10,3%, από 15% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την πλευρά της η P&K αναφέρει ότι η αύξηση στα κέρδη της τράπεζας προήλθε κυρίως από κεφαλαιακά κέρδη και από έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ τονίζει την αύξηση των χορηγήσεων στη στεγαστική και καταναλωτική πίστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v