Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Θετική η υποδοχή του business plan

Θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές το αναθεωρημένο business plan που ανακοίνωσε χθες η Marfin Popular Bank, το οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αισιόδοξο, αλλά επιτεύξιμο.

MPB: Θετική η υποδοχή του business plan
Θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές το αναθεωρημένο business plan για την περίοδο 2007-2009 που ανακοίνωσε χθες η Marfin Popular Bank, το οποίο χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα αισιόδοξο, αλλά επιτεύξιμο. Αναλυτικότερα:

Ιδιαίτερα αισιόδοξους χαρακτηρίζει τους νέους στόχους που τέθηκαν από τη διοίκηση της ΜΡΒ η HSBC, με έκθεσή της στις 18/5.

”Οι νέοι στόχοι για τα κέρδη είναι σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεών μας”, αναφέρει η HSBC (23% υψηλότερα των εκτιμήσεων για το 2009, χωρίς να περιλαμβάνεται η MIG), η οποία σημειώνει ότι ενδεχομένως να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τρεις λόγους:

1) λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο επιδόσεων στο α’ τρίμηνο του 2007

2) προκειμένου να περιλαμβάνεται η Marine Transport Bank στην Ουκρανία (η διοίκηση αναμένει συνεισφορά κατά 15 εκατ. ευρώ μέχρι το 2009) και

3) προκειμένου να περιλαμβάνονται τα αναμενόμενα έσοδα από την MIG.

Η Eurobank Sec., στο πρωινό report της με ημερομηνία 18/5, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει την παρουσίαση του νέου business plan πλήρη και ιδιαίτερα αναλυτική. Θεωρεί τους οικονομικούς στόχους που τέθηκαν αισιόδοξους, αλλά επιτεύξιμους.

Η Alpha Finance κάνει αναφορά στις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΡΒ, κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι τα αποτελέσματα του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο, οι τελευταίες εκτιμήσεις για την κερδοφορία το 2007 αλλά και η επιτυχημένη διαδικασία ενοποίησης των τριών τραπεζών, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου.

Το νέο, αναθεωρημένο σχέδιο περιγράφει με συγκεκριμένους στόχους μια δημιουργική και αναπτυξιακή τριετία, επισήμανε ο κ. Βγενόπουλος, τονίζοντας ότι από τη διαδρομή αυτή θα ωφεληθούν οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι, οι πελάτες αλλά και οι οικονομίες στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, το αναθεωρημένο σχέδιο προβλέπει ότι η Μarfin Popular Bank το 2009 θα έχει χορηγήσεις 23,9 δισ. ευρώ, καταθέσεις 31,5 δισ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού 37,2 δισ. ευρώ. Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα θα ανέρχονται σε 980 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη θα ανέρχονται σε 669 εκατ. ευρώ.

Η κερδοφορία αυτή δεν περιλαμβάνει τα έσοδα που θα έχει η τράπεζα από τις προβλεπόμενες προμήθειες που θα καταβάλλει η επενδυτική εταιρία Μarfin Investment Group (MIG), για την οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου κατά 5,19 δισ. ευρώ.

Η μέση ετήσια αύξηση που προβλέπεται είναι 26,7% για τις χορηγήσεις και 24,8% για τις καταθέσεις, ενώ η κερδοφορία αυξάνεται με ρυθμό 40% τον χρόνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιχειρησιακού προγράμματος, αναφέρει η χρηματιστηριακή, την τριετία 2007-09 το κόστος ως ποσοστό των εσόδων θα περιοριστεί από 44,9% το 2007 σε 38,2% το 2009, ενώ το καθαρό περιθώριο επιτοκίου θα αυξηθεί από 2,89% το 2007 σε 3,05% το 2009. Την ίδια περίοδο η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (RΟΕ) προβλέπεται να αυξηθεί από 19,5% σε 24,4% το 2009, ενώ η απόδοση του ενεργητικού θα αυξηθεί από 1,50% σε 2,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v