Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους

Περιορίζονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, καθότι το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια εμφανίζεται ήπια διορθωτικό και με πρόβλεψη μικρής αντίδρασης στη Νέα Υόρκη. Χαμηλότερα Alpha Bank, Eurobank από τον τραπεζικό κλάδο, με περιορισμένη τη ”μόχλευση” σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Μαζεύεται” η αγορά καθώς σταδιακά περιορίζονταν οι απώλειες στη Φρανκφούρτη και τα συμβόλαια του Dow ”έδειχναν” οριακά θετικό άνοιγμα για τη Νέα Υόρκη.

Έτσι για τον Γενικό Δείκτη οι προ δύο ωρών μεγαλύτερες απώλειες περιορίζονταν στο 0,64%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο εύρος των 4.785-4.790 μονάδων.

Σε ικανοποιητικό βαθμό είχε βελτιωθεί η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, καθώς ο αριθμός των πρώτων έφτανε στις 75, των δε δεύτερων περίπου στις 150.

Όλα αυτά με έναν μετριότατο τζίρο που περίπου 10 λεπτά μετά τις 14:00 δεν ξεπερνούσε τα 172 εκατ. ευρώ.

Στη μετοχή της Alpha Bank οι πωλητές επέμεναν μέχρι και 1,8% χαμηλότερα προς τα 23,74 ευρώ και μέχρι 1,6% χαμηλότερα στη Eurobank προς τα 30,66 ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής ο πήχης είχε ανέβει κατά 0,14 ευρώ στα 41,64 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 750.000 τεμαχίων.

Ωστόσο, όπως είχε αναφερθεί και στον προηγούμενο σχολιασμό μας, παρατηρούνταν σημαντική μείωση της ”μόχλευσης” σε μετοχές εταιριών μεσαίας, κυρίως όμως χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για το συγκεκριμένο θέμα διατηρούμε επιφυλάξεις, καθότι σύμφωνα με τα λεγόμενα μερίδας χρηματιστών ένα μέρος της αγοράς οδηγείται σε… λευκή απεργία.

Στο ενδεχόμενο που τέτοιο θέμα υφίσταται, θα επανέλθουμε με εκτενέστερη αναφορά.

Από τις μετοχές με θετική διαμόρφωση τιμής ξεχώριζε και σήμερα η ΙΜΑΚΟ (10,8%), ενώ με βάση τις συναλλαγές τους ακολουθούσαν Eurodrip, Μαΐλλης, Σελόντα και λίγες ακόμα μετοχές από τον ευρύτερο μεσαίο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v