Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι εταιρίες Εμπορική Τράπεζα, Veterin και Δίας πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας Autohellas διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2006. Καταβολή μερίσματος στους μετόχους της Νεοχημικής.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Αποκοπή μερισμάτων

Autohellas: 0,25 ευρώ.

Καταβολή μερισμάτων

Νεοχημική: 0,03 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Παύει η διαπραγμάτευση και διαγράφονται από το Χ.Α. οι 4.181.387 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ, οι οποίες ακυρώνονται σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 2190/1920. Το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 38.974.693 (ΚΟ) μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 328.963 νέες (KO) μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) από το προσωπικό του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου (συνολικά 495 άτομα) σε τιμή διάθεσης μετοχής 5,61 ευρώ. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 554.168.110 (ΚΟ) μετοχές.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, στις 15:00, στο κεντρικό κατάστημ (στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων), Σοφοκλέους 11 (Γ’ όροφος), Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάγνωση των εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών επί των ετήσιων και επί των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση έτους 2006.

2. Έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση έτους 2006.

3. Απόφαση για την απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

4. Έγκριση αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου για το έτος 2006 και προέγκριση για το 2007.

5. Έγκριση αποζημιώσεων μελών του διοικητικού συμβουλίου που είναι και μέλη της επιτροπής ελέγχου για το 2006 και προέγκριση αυτών για το 2007.

6. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ορκωτών ελεγκτών για τις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου των εταιριών της για τη χρήση έτους 2007.

7. Χορήγηση άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

8. Επικύρωση εκλογής μελών από το διοικητικό συμβούλιο σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

9.Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

10. Καθορισμός ανεξάρτητων μελών του διοικητικού συμβουλίου με βάση τον Ν. 3016/2002.

11. Λοιπά θέματα - ανακοινώσεις.

VETERIN ΑΒΕΕ: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:30, στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, αίθουσα APHRODITE III, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ατομικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 2006 (1/1/2006 έως 31/12/2006). Υποβολή και έγκριση της σχετικής έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή και του διοικητικού συμβουλίου.

3. Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση του έτους 2006.

4. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2007.

5. Έγκριση αμοιβών και αποδοχών των μελών του Δ.Σ. για την χρήση του έτους 2006 και καθορισμός αμοιβών και αποδοχών για το έτος 2007.

6. Έγκριση αντικατασταθέντων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ.: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στο ξενοδοχείο KING GEORGE PALACE, Βασ. Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης, από 1ης Ιανουαρίου 2006 έως 31ης Δεκεμβρίου 2006, καθώς και των εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών. Διανομή κερδών.

2. Ανανέωση της σύμβασης διαχείρισης χαρτοφυλακίου με την EFG EUROBANK ASSET MANAGEMENT ΑΕΠΕΥ κατά το άρθρο 32 του Ν. 3371/2005.

3. Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών για τα πεπραγμένα της 15ης εταιρικής χρήσης, από 1ης Ιανουαρίου 2006 έως 31ης Δεκεμβρίου 2006.

4. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της 16ης εταιρικής χρήσης από 1ης Ιανουαρίου 2007 έως 31ης Δεκεμβρίου 2007 και καθορισμός της αμοιβής τους.

5. Έγκριση καταβολής αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της 15ης εταιρικής χρήσης, από 1ης Ιανουαρίου 2006 έως 31ης Δεκεμβρίου 2006, κατά το άρθρο 24 του κ.ν. 2190/1920.

6. Προέγκριση αμοιβών και συμβάσεων με μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920.

7. Παροχή άδειας σε μέλη του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους σε εταιρίες με παρεμφερή σκοπό.

8. Ανακοίνωση του καταλόγου των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρία.

9. Αγορά ιδίων μετοχών.

10. Διάφορες ανακοινώσεις.

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, στις 9:00, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής, κ. Άννα Μπενάκη – Ψαρούδα. Στις 10:00 θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, και στις 11:30 θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδη Έβερτ. Το βράδυ, στις 21:00, θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα ”Ποιο μοντέλο θέλουμε για την Ευρώπη, τι μπορούμε να διδαχτούμε ο ένας από την εμπειρία του άλλου”.

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στις 10:00 θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (UNI), κ. Phillip Jennings. Στις 15:00 θα είναι επίσημος ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist με θέμα ”Από τις μεταρρυθμίσεις στα αποτελέσματα – Προσέλκυση νέων επενδύσεων” και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ”Αστέρας Βουλιαγμένης”. Στις 19:30 θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνει το ΥΠΟΙΟ με θέμα ”Ποιο μοντέλο θέλουμε για την Ευρώπη”. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

* Ο επίτροπος, κ. Joaquin Almunia, αρμόδιος για τα οικονομικά και νομισματικά θέματα, επισκέπτεται ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Ο επίτροπος θα απευθύνει χαιρετισμό μετά τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που οργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου ”Ποιο μοντέλο θέλουμε για την Ευρώπη; Τι μπορούμε να διδαχτούμε ο ένας από την εμπειρία του άλλου” (στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16:00), ο επίτροπος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα ”Αποκαλύπτοντας τις νέες προτεραιότητες για την ΟΝΕ” κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ”11η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Κυβέρνηση: Αποκαλύπτοντας τις νέες παγκόσμιες προτεραιότητες”, που οργανώνει ο ”Economist” στο ξενοδοχείο Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης. Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθήνα, ο κ. Almunia θα συναντηθεί στη Βουλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργο Παπανδρέου, στις 19:00.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, θα μιλήσει στις 18:00 στο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο, που διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη) από τον ΕΟΜΜΕΧ, φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης, τη Μόνιμη Γραμματεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου και το ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα από 25 - 27 Απριλίου με θέμα ”Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα στα κράτη–μέλη της ΟΣΕΠ”.

Οικονομικά στοιχεία

- Προσωρινά στοιχεία εμπορευματικών συναλλαγών (Φεβρουάριος).

Διεθνή

ΗΠΑ

-Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Έκδοση του Beige Book της FED.

- Πωλήσεις νέων κατοικιών (Μάρτιος).

- Παραγγελίες διαρκών αγαθών (Μάρτιος).

Αγγλία

- Ανακοίνωση ΑΕΠ (α΄τρίμηνο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v