Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Top picks Εθνική και Κύπρου

Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Κύπρου αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Citigroup, όπως αναφέρεται σε έκθεση (23/4) με τίτλο ”Hellenic Big Picture” στην οποία επισημαίνεται ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει ευνοϊκό. Δείτε τα σχόλια για τις Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου και Εμπορική.

Citigroup: Top picks Εθνική και Κύπρου
Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Κύπρου αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Citigroup, όπως αναφέρεται σε έκθεση (23/4) με τίτλο ”Hellenic Big Picture” στην οποία επισημαίνεται ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει ευνοϊκό.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εμπορικής στα 22 ευρώ, από 25 ευρώ πριν, θέτοντας σύσταση ”hold”.

Αναλυτικότερα η Citigroup τονίζει ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι θετικό, καθώς εκτιμά ότι η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ ανάκαμψη παρουσιάζει ο κλάδος των κατασκευών.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο τονίζει πως οι διεθνείς δραστηριότητες παραμένουν ισχυρές στηρίζοντας τόσο την κερδοφορία των τραπεζών όσο και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Για τη ΝΑ. Ευρώπη υπογραμμίζει πως η οικονομία της περιοχής συνεχίζει να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθμούς, ενώ για τον πληθωρισμό επισημαίνει πως αν και έχει υποχωρήσει, παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με την ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες διατηρεί την τιμή–στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Alpha Bank τονίζοντας ότι η τράπεζα προσφέρει έκθεση στην εγχώρια αγορά και προοπτικές στη ΝΑ. Ευρώπη.

Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει τον πιο υπομοχλευμένο ισολογισμό μεταξύ των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, επισημαίνει η Citigroup, υπογραμμίζοντας την ισχυρή παρουσία της τράπεζας σε Βουλγαρία και Σερβία.

Το 2007 θα είναι έτος ενοποίησης για την Εθνική, δίχως να αποκλείονται μικρές εξαγορές, προσθέτει η Citigroup, η οποία διατηρεί την τιμή–στόχο των 50 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Για τη Eurobank επισημαίνει πως η περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης θα αποτελέσει την ”ατμομηχανή” της ανάπτυξης για τον τραπεζικό όμιλο, ενώ τονίζει ότι διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά management. Διατηρεί την τιμή–στόχο των 35 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Eξάλλου η μείωση της τιμής–στόχου για τη μετοχή της Εμπορικής, στα 22 ευρώ, αποδίδεται στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων από τον διεθνή οίκο ύστερα από τις προβλέψεις που επηρέασαν τα αποτελέσματα 2006 της τράπεζας.

H Τράπεζα Κύπρου ευνοείται στην Ελλάδα από την ωρίμανση του δικτύου της και στην Κύπρο από τα υψηλά καταθετικά περιθώρια και την ισχυρή ανάπτυξη της λιανικής, επισημαίνει η Citigroup, διατηρώντας την τιμή–στόχο των 15,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Για την Τράπεζα Πειραιώς επαναδιατυπώνει την τιμή–στόχο των 32 ευρώ και τη σύσταση ”buy”, επισημαίνοντας τη σημαντική επέκταση του δικτύου της τράπεζας την περίοδο 2004-06.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v