Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Sell” για τουρκικές τράπεζες

Με τον εύγλωττο τίτλο ”Sell in May and go away” η Citigroup υποβαθμίζει μέσω έκθεσής της (23/4) τη σύσταση για τις τουρκικές τράπεζες σε ”sell” από ”buy” τονίζοντας πως μετά την άνοδο κατά 32% που σημείωσαν τους τελευταίους 6 μήνες δεν βλέπει περιθώρια ανόδου.

Citigroup: ”Sell” για τουρκικές τράπεζες
Με τον εύγλωττο τίτλο ”Sell in May and go away” η Citigroup υποβαθμίζει μέσω έκθεσής της (23/4) τη σύσταση για τις τουρκικές τράπεζες σε ”sell” από ”buy”, τονίζοντας πως μετά την άνοδο κατά 32% που σημείωσαν τους τελευταίους 6 μήνες δεν βλέπει περιθώρια ανόδου.

Αναφέρει ακόμα ότι η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων έχει ήδη προεξοφληθεί από την αγορά, ενώ αντίθετα υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία σε σχέση με τα πολιτικά ρίσκα που ενέχουν οι δύο εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς 6 μήνες στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα τονίζει ότι τα χαμηλά P/E που απολαμβάνουν οι τουρκικές τράπεζες δεν σημαίνουν ότι είναι φτηνές, ενώ σε όρους δεικτών που προσμετρούν τον κίνδυνο η θέση τους είναι ”με διαφορά η δυσχερέστερη”.

Ειδικότερα η Citigroup υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”sell”, μεταξύ άλλων, για τις Garanti, Vakifbank, Yapi Kredi.

Για τη Finansbank, την οποία δεν καλύπτει, αναφέρει ότι αποτελεί την όγδοη μεγαλύτερη τουρκική τράπεζα σε όρους ενεργητικού, ενώ ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά την Alternatifbank, την οποία επίσης δεν καλύπτει, επισημαίνει ότι ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1992 και διαθέτει 29 υποκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v