Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλοί τόνοι στη Σοφοκλέους

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η αρχική εικόνα της συνεδρίασης, καθώς η Εθνική έφτασε να χάνει μέχρι και 0,9%, η δε Alpha Bank υποχωρούσε προς τα 23,8 ευρώ, ενώ αντιδρούσαν θετικά ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ και Κύπρου. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, σε μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων και μέτριων συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελαφρώς πτωτικές διαθέσεις επικρατούσαν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Dax να χάνει 0,21% στις 11:05. Την ίδια ώρα στη Σοφοκλέους πωλητές - αγοραστές κρατούσαν χαμηλούς τόνους με τις κινήσεις τους να περιορίζονται όσον αφορά στην αξία των συναλλαγών.

Για παράδειγμα η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε μέχρι και 0,9% προς τα 41,62 ευρώ, πιέζοντας τον FTSE 20 κατά 0,24% χαμηλότερα, αν και μέσω ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ και Αγροτικής ο συγκεκριμένος δείκτης ισορροπούσε λίγο υψηλότερα των 2.565 μονάδων.

Μοιρασμένη και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 28 εκατ. ευρώ (χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις και ”πακέτα”).

Είναι ενδεικτικό πως περίπου εκείνη την ώρα οι συναλλαγές στην Εθνική διαμορφώνονταν στα 5,5 εκατ. ευρώ, στα 3,3 εκατ. ευρώ στη Marfin, ενώ με το ζόρι ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ για Πειραιώς, Altec, Alpha Bank και Cosmote.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονταν και σήμερα για τη μετοχή της ΙΜΑΚΟ, καθώς έφτανε τα 2,73 ευρώ (μέγιστο ημέρας στα 2,86 ευρώ), ενώ με αυξημένες συναλλαγές υπεραπέδιδαν Eurodrip, Μαΐλλης, Ιμπέριο, Albio, Altec, Unisystems και Cyclon, με απόδοση που ξεπερνούσε το 2%.

Στις 11:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν πέριξ των 4.810-4.815 μονάδων, με απώλειες που δεν ξεπερνούσαν το 0,15% εκείνη την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v