Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετά την τεχνική αντίδραση τι;

Πτωτικά αλλά με μικρότερες απώλειες, από ό,τι τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαμορφώνονταν χαμηλότερα βασικοί δείκτες και μετοχές στη Σοφοκλέους. Και σήμερα, από τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης θεωρείται ο μάλλον μέτριος τζίρος, ενώ σταδιακά μετά τις 14:00 η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές ”έγερνε” προς το μέρος των δεύτερων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα από 0,2% μέχρι 0,9% διαμορφώνονταν περίπου στις 14:00 τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτωτική, αλλά συγκριτικά σαφώς καλύτερη η εικόνα των βασικών δεικτών στη Σοφοκλέους, αν και μερίδα αναλυτών εντοπίζει σημαντικά προβλήματα, τεχνικής μορφής, στο ενδεχόμενο υπέρβασης των 4.600 μονάδων.

Άλλωστε, αποτελεί κοινή πεποίθηση των ίδιων παραγόντων πως η αντίδραση από τα χαμηλά των προηγούμενων ημερών διέθετε κυρίως τεχνικά χαρακτηριστικά και μπορούσε να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη το πολύ προς την ευρύτερη περιοχή των 4.600 μονάδων.

Ο ASE 20 διαμορφωνόταν κατά 0,3% χαμηλότερα προς τις 2.438 μονάδες, ο δε Γενικός γλιστρούσε προς τα χαμηλά ημέρας (4.515,9 μονάδες).

Μοιρασμένη η σχέση μεταξύ των μετοχών του ASE 20 με ΟΠΑΠ, Εθνική, Αγροτική, Κύπρου, Βιοχάλκο, Ελλ. Τεχνοδομική να διαμορφώνονται λίγο υψηλότερα, ενώ Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Εμπορική και ΟΤΕ μέχρι και 0,7% χαμηλότερα.

Όλα αυτά με μάλλον μέτριες συναλλαγές για ακόμα μία συνεδρίαση, αλλά τη σχέση ανοδικών προς καθοδικές να ”γέρνει” σταδιακά μετά τις 14:00 προς την πλευρά των δεύτερων.

Με βάση τις συναλλαγές που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι εκείνη την ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της μετοχής της Newsphone (1,62 ευρώ), της Autohellas (5,92 ευρώ), του Ρόκα (στα 23,2 ευρώ με επιθετικές αγορές μέχρι και 6,5% υψηλότερα), της Info-Quest (στα 4,08 ευρώ), ενώ ακολουθούσαν προνομιούχος της Μηχανικής, Χαλκόρ, Attica Συμμετοχών, Ηλεκτρονικής Αθηνών (με αυξημένες συναλλαγές στα 5,48 ευρώ) και ορισμένων ακόμη τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v