Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα σχέδια και οι δράσεις της Εμπορικής Τράπεζας όπως παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εξαγορά της Φοίνιξ από την Groupama, οι εξελίξεις στο μέτωπο Πειραιώς-Κύπρου-Marfin, οι αναφορές του προέδρου της ΔΕΗ περί ”εκτεταμένων εξωτερικών παρεμβάσεων” στην Επιχείρηση και τα εκτεταμένα επεισόδια χθες στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του ν/σ για την εκπαίδευση είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα σχέδια και οι δράσεις της Εμπορικής Τράπεζας όπως παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εξαγορά της Φοίνιξ από την Groupama, οι εξελίξεις στο μέτωπο Πειραιώς-Κύπρου-Marfin, οι αναφορές του προέδρου της ΔΕΗ περί ”εκτεταμένων εξωτερικών παρεμβάσεων” στην Επιχείρηση και τα εκτεταμένα επεισόδια χθες στην Αθήνα με αφορμή την ψήφιση του ν/σ για την εκπαίδευση είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Εμπορική: Τα σχέδια και τις δράσεις της νέας διοίκησης της Εμπορικής παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Jean Frederic de Leusse και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αντώνης Κροντηράς. Ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας, ενώ παρουσίασαν και τα επόμενα στάδια για την ολοκλήρωση της πορείας μετεξέλιξής της. Ο κ. Κροντηράς ανακοίνωσε επίσης ότι υπογράφηκε χθες η συμφωνία πώλησης της Φοίνιξ Metrolife Εμπορική στον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο Groupama International έναντι 95 εκατ. ευρώ.

Marfin-Πειραιώς-Κύπρου: Πολύ κοντά στη συμφωνία είχαν βρεθεί οι τράπεζες Πειραιώς και Κύπρου αλλά η διαπραγμάτευση ”σκόνταψε” σε θέματα διοίκησης του νέου σχήματος, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Προβόπουλος και επιβεβαίωσαν στελέχη της Τράπεζας Κύπρου. Η MPB από την πλευρά της, διά στόματος του διευθύνοντος συμβούλου κ. Α. Βγενόπουλου, δήλωσε ότι δεν έχει σκέψεις για προσέγγιση ή συνεργασία με την Κύπρου στην παρούσα φάση, ενώ εξετάζει τις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε αυτόνομη οργανική ανάπτυξη εστιάζεται η στρατηγική του ομίλου της Πειραιώς για τη ρουμανική θυγατρική της, αφού κρίθηκε ότι οι ευκαιρίες για εξαγορές, τουλάχιστον τα επόμενα 1-2 έτη, έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Piraeus Bank Romania σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΕΗ: ”Εκτεταμένες εξωτερικές παρεμβάσεις”, όσον αφορά στις προσλήψεις, τις μεταθέσεις και την κίνηση του προσωπικού της ΔΕΗ καταγγέλλει με επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Τάκης Αθανασόπουλος, και ζητά να σταματήσουν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Βήμα”, στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για την περίοδο έως το 2009, ύψους τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Ασφαλιστικές: Προς συγχώνευση με την Ωμένα Ασφαλιστική οδεύει η International Life, αποβλέποντας στη συνέχεια στην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα σχέδια επεξεργάζεται και η διοίκηση της International Life από κοινού με την Proton Bank, γράφει η ”Ναυτεμπορική”.

Γαλακτοβιομηχανία: Η διοίκηση της βιομηχανίας τροφίμων ΣΕΒΑΘ αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση ποσοστού 21% που κατέχει στη γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, με τον όρο ότι ενδιαφερόμενοι μπορούν να είναι μόνο έτερες συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες με δραστηριότητα στη χώρα μας και αποκλείονται οι αμιγώς ιδιωτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Ημερησία”, ως πιθανότερος αγοραστής φαίνεται η Νεογάλ.

Νάκας: Στη δημιουργία αλυσίδας χαρτοπωλείων με την επωνυμία Νάκας Paper προχωρεί η διοίκηση της Νάκας, σύμφωνα με πληροφορίες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, μέχρι τον Ιούλιο πρόκειται να δημιουργηθούν τα δύο πρώτα καταστήματα στο κέντρο και στην Κηφισιά.

Οικονομία: Ο επίτροπος κ. Χοακίν Αλμούνια ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή ότι η έξοδος από την επιτήρηση θα πρέπει να θεωρείται πλέον βέβαιη και οι κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θα επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον ιούνιο.

ΤΕΑΔΥ: Ουδέποτε ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΑΔΥ την επίμαχη αγορά του πενταετούς ομολόγου, σύμφωνα με στοιχεία από τα πρακτικά του ταμείου που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Επιτόκια: Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες την αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ στο 3,75% από 3,5%, ανοίγοντας τον δρόμο για άνοδο των κυμαινόμενων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια άνω του 4,3% και στην καταναλωτική πίστη άνω του 7,07%.

Σοφοκλέους: Τη συμπεριφορά της Σοφοκλέους κατά την εβδομάδα του ”συνδρόμου της Κίνας” αποκρυπτογραφεί στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τα… σκληρά καρύδια” η εφημερίδα ”Μέτοχος”, εστιάζοντας όχι μόνο στα ”χαρτιά” που επλήγησαν ιδιαίτερα, αλλά και στα... σκληρά καρύδια τα οποία κατάφεραν να περάσουν αβρόχοις ποσί, ή έστω με περιορισμένες απώλειες την κινεζική καταιγίδα.

Εκπαίδευση: Επεισοδιακή η ψήφιση χθες του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη συζήτηση των άρθρων, ενώ την ίδια ώρα έξω από το Κοινοβούλιο επικρατούσε εμπόλεμη κατάσταση. Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το φυλάκιο στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v