Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα επιμέρους η προσοχή

Από τα χαμηλά των 4.515 μονάδων η αγορά αντέδρασε μετά τα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης προς την περιοχή των 4.540 μονάδων. Με μάλλον μέτριες συναλλαγές, τη σχέση ανοδικών/καθοδικές μετοχές να κλίνει σταδιακά υπέρ των πρώτων και τη ”μόχλευση” σε μετοχές επιμέρους εταιριών της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να συνεχίζεται. Μία ακόμη ημέρα ανόδου των μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε εύρος 20-25 μονάδων κυμαινόταν στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης η αγορά. Ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε από τη χαμηλή τιμή των 4.515,9 μονάδων μέχρι τις 4.535 μ., με συναλλαγές αξίας περίπου 35 εκατ. ευρώ και μοιρασμένη τη σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών.

Γύρω στις 11:05 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν οριακά, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου να επικεντρώνεται σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική και Coca Cola, ξεπερνώντας συνολικά τα περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές που ξεπερνούσαν το 1,1 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνταν στη μετοχή της Χαλκόρ, η τιμή της οποίας ενισχυόταν κατά 3,5%, προς τα 5,9 ευρώ.

Το επικείμενο placement (μέσω της Morgan Stanley) φαίνεται πως συμβάλλει σημαντικά (αν όχι αποκλειστικά) στη διαμόρφωση μιας βέλτιστης τιμής, δηλαδή αποτίμησης.

Στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής συναλλαγές αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ οδηγούν την τιμή και πάλι υψηλότερα των 11 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν ΕΧΑΕ στα 17,28 ευρώ και Κύπρου προς τα 11,24 ευρώ.

Με οριακά κέρδη προσέγγιζε τις 4.540 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά 40 περίπου λεπτά συνεδρίασης, με ικανό μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος να επικεντρώνεται σε μετοχές εταιριών όπως Info-Quest (4,10 ευρώ), Eurobrokers (4 ευρώ), Σίδμα (6,20 ευρώ), Ρόκα (22,46 ευρώ), Ζήνων (2,21 ευρώ), Άττικάτ (με τη διοίκηση να διαψεύδει τις φήμες για ενδιαφέρον ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων για εξαγορά της).

Ανοδικά διαμορφωνόταν η μετοχή της Άλφα Γκρίσιν, της Βιοτέρ και της Σιδενόρ, αλλά και των Γρηγόρη, Σωληνουργείων Κορίνθου, ΕΤΕΜ, Μπήτρου και Άττικα Συμμετοχών, Τέρνα, Lavipharm, Πλαστικών Θράκης, Σελόντα και αρκετών ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v