Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκυτάλης με Cosmote - ΟΠΑΠ

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Γενικό Δείκτη και αγορά με τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους, πλην τραπεζών, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία. Σχετικά επιφυλακτική η εικόνα στην περιφέρεια όπου οι όποιες αγοραστικές διαθέσεις εμφανίστηκαν προς το τέλος, ενώ η κίνηση επανάκτησης μέρους του χαμένου εδάφους δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια αν σε αυτό συνηγορήσει το διεθνές κλίμα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Γενικό Δείκτη και αγορά, με τους περισσότερους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους να εμφανίζουν διαθέσεις ξεκούρασης και τη σκυτάλη να αναλαμβάνουν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE που όλες ανεξαιρέτως έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να καταχωρηθεί και η σημαντική μείωση της μικτής αξίας συναλλαγών.

Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι αν δεν υπάρξουν εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις και με δεδομένο ότι την επόμενη Παρασκευή 16 τρέχοντος λήγουν τα ΣΜΕ επί δεικτών και μετοχών στην πλειονότητα των διεθνών αγορών δεν αποκλείεται να υπάρξει προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών, σε μια τέτοια περίπτωση και η Σοφοκλέους δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να επανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων όπου μετά από αρκετές συνεδριάσεις τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τη σχετική μείωση των υποτιμήσεων.



Βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έστω και με διακυμάνσεις κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, η επιφυλακτικότητα τουλάχιστον στη μικρή κεφαλαιοποίηση ήταν περίπου έκδηλη ίσως γιατί εκεί οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται περιμένουν πειστικότερα δείγματα γραφής.

Τεχνικά, και όσον αφορά τον FTSE, αν ο εν λόγω δείκτης επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.475 μονάδων, δημιουργεί κάποιες πρώτες προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 2.538 αν σε αυτό συνηγορήσει το διεθνές κλίμα.

Οι ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2.457, 2.475, 2.484 και 2.495 μονάδες και οι στηρίξεις στις 2.434 και 2.421 μονάδες.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.533,35 μονάδες με κέρδη 1,4%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 390 εκατ. από τα οποία όμως πρέπει να αφαιρεθούν τα 96,6 που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα μεταξύ ανοδικών (185) – πτωτικών μετοχών (69), καθώς έστω και προς το τέλος άνοιξε η ψαλίδα υπέρ των πρώτων, ενώ 13 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-20%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, για μία ακόμα συνεδρίαση στις πρώτες θέσεις των κερδισμένων η Eurobrokers, ενώ ακολούθησαν Χαλυβδόφυλλα και Sciens, κινητικότητα και σημαντικά κέρδη μετά την έκθεση της Morgan Stanley Που δίνει τιμή στόχο τα 14,8 ευρώ για τη Σιδενόρ, από τον εκδοτικό κλάδο ξεχώρισαν Ναυτεμπορική και Καθημερινή, με διαθέσεις σχετικής αντίδρασης η Audiovisual, συνέχισε ανοδικά η Rilken, ενώ κινητικότητα που συνοδεύτηκε από αξιοσημείωτα κε΄ρδη κατέγραψαν Χατζηιωάννου, Ρόκας, Revoil, Κούμπας, Rainbow, Sprider, ΓΕΚ, Μινωικές, ΤΕΡΝΑ και Σελόντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v