Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ, ΤΤ, Βιοχάλκο ψηφίζει η αγορά

Συνεχίζονται οι κινήσεις προσφοράς–ζήτησης γύρω από τα 40 ευρώ της Εθνικής. Ενισχύονται μέχρι και 0,8% οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank και Αγροτικής. Άνοδος 5,5% για το ΤΤ μετά την έκθεση της Morgan Stanley. Στις 4.778 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με συναλλαγές αξίας 250 εκατ. ευρώ, περίπου 125 μετοχές στο... πράσινο και υπεραπόδοση συνολικότερα για τον όμιλο Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ήξεις αφήξεις όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση των βασικών δεικτών. Αυτό γιατί η παραμονή του Γενικού Δείκτη στο εύρος των 4.750-800 μονάδων δεν μπορεί να δώσει επαρκείς ενδείξεις για το...επόμενο βήμα.

Γι’ αυτό μέχρι νεωτέρας θα επιμείνουμε στα τρέχοντα, όπως αυτά διαμορφώνονται στις 14:15, τότε δηλαδή που η αξία των συναλλαγών προσέγγιζε τα 240 εκατ. ευρώ και για περίπου 135 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν σε θετικό έδαφος.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν πέριξ των 4.775 μονάδων (0,45%), περίπου όσο και ο ASE 20, ενώ υπεραπέδιδε με 1,1% ο Mid 40.

Από τον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς διαμορφώνονταν μέχρι και 0,8% υψηλότερα, ενώ ανάλογη ήταν η απόδοση για ΟΤΕ (στα 23,42 ευρώ), Τιτάν (στα 43,60 ευρώ), στα 31,98 ευρώ (νωρίτερα γίνονταν τα εγκαίνια της νέας μονάδας του ομίλου στην Κρήτη). Ξεχωρίζει το ΤΤ η μετοχή του οποίου καταγράφει άνοδο 5,5% μετά την έκθεση της Morgan Stanley.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για ακόμα μία συνεδρίαση παρέμενε επικεντρωμένο σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών από τον μεσαίο χώρο.

Προεξάρχουσα θέση κατείχε η μετοχή της Σιδενόρ, καθώς η αντίδραση της μετοχής προς τα 10,46 ευρώ (4,7%) ”εξασφάλιζε” για τη θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο την κρίσιμη αποτίμηση του 1 δισ. ευρώ, μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση της εισηγμένης σε ξένους θεσμικούς σε ημερίδα της UBS στο Λονδίνο.

Αναμφίβολα ξεχώριζε και η υπεραπόδοση των ΕΧΑΕ στα 18,80 ευρώ, καθώς συνοδευόταν από υψηλές συναλλαγές (θέσεις περίπου 8 εκατ. ευρώ), σε Μυτιληναίο (που υπερέβαινε και τα 35 ευρώ με συναλλαγές περίπου 5,9 εκατ. ευρώ), αλλά και ΕΛΒΑΛ, Αλουμίνιο της Ελλάδος (στο 3,1% με συναλλαγές περίπου 3 εκατ. ευρώ), Μηχανικής, Νεοχημικής, Probank, Veterin, Jumbo, Χαλκόρ.

Στις 14:20 για περίπου 130 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική, ενώ από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν Hitech (στο 0,54 ευρώ), Καλπίνης (στα 4,56 ευρώ), Ελλ. Καλώδια (στα 5,78 ευρώ), ΕΛΒΑΛ (στα 3,74 ευρώ) αλλά και Audiovisual, Σωλ. Κορίνθου, Λιβάνης, ΕΛΓΕΚΑ, Αστήρ (υψηλότερα των 7 ευρώ πλέον), Λούλη και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v