Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η απόφαση της Eurobank για δωρεάν συναλλαγές σε σειρά τραπεζικών εργασιών, οι εξαγορές του ομίλου Ασπίς, η εξαγορά της International Life από την Proton Bank, η ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στο κόστος των κλήσεων συνδρομητών του ΟΤΕ προς σταθερούς αριθμούς εναλλακτικών παρόχων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η απόφαση της Eurobank για δωρεάν συναλλαγές σε σειρά τραπεζικών εργασιών, οι εξαγορές του ομίλου Ασπίς, η εξαγορά της International Life από την Proton Bank, η ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στο κόστος των κλήσεων συνδρομητών του ΟΤΕ προς σταθερούς αριθμούς εναλλακτικών παρόχων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Eurobank: Τη σταδιακή μείωση των εξόδων που επιβαρύνουν τις τραπεζικές συναλλαγές ξεκίνησε η Eurobank. Το πρόγραμμα αφορά σε μπλοκ επιταγών, πληρωμές/μεταφορές χρημάτων εντός Ελλάδας, έως και 10 δωρεάν εξερχόμενα εμβάσματα τον μήνα, απεριόριστο αριθμό εισερχόμενων εμβασμάτων, έκδοση τραπεζικών επιταγών, απεριόριστο αριθμό καταθέσεων και αναλήψεων στο ταμείο, καταθέσεις μετρητών υπέρ τρίτων και όλες τις πάγιες εντολές. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Πειραιώς σχεδιάζει να αναπροσαρμόσει ορισμένες από τις χρεώσεις του, ενώ στάση αναμονής τηρούν οι υπόλοιποι του κλάδου.

Ασπίς: Η FBB πέρασε στον έλεγχο της Aspis Bank, η οποία ανακοίνωσε χθες την υπογραφή συμφωνίας με τον εφοπλιστικό όμιλο Ρέστη για την αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB. Παράλληλα, η ασφαλιστική εταιρία του ομίλου, η Ασπίς Πρόνοια, ανακοίνωσε χθες δύο διαδοχικές εξαγορές, της Universal Life Insurance Public και της Interalbania, μέσω της θυγατρικής της MFS Holdings.

Χρηματιστήριο: Σε σημαντική αύξηση της συμμετοχής τους στην κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου θα προχωρήσουν οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών της HSBC και της JP Morgan. Μάλιστα, προβλέπουν πως τα διεθνή χαρτοφυλάκια θα φθάσουν να κατέχουν το 80% των μετοχών της Σοφοκλέους, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Proton Bank: Το 51% της International Life απέκτησε η Proton Bank. Η εξαγορά έγινε με την καταβολή τιμήματος της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, και η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνεργασία Proton Bank – International Life στις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες, καθώς και ενδυνάμωση των δικτύων πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων.

Singular Logic: Επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει η Singular Logic έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς για τη γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της και την είσοδο σε νέες αγορές, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και την άντληση κεφαλαίων ύψους 56 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΔΕΗ: Ανοικτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ, υπό τη συνδρομή τριών προϋποθέσεων, άφησε χθες από τη Βουλή ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Τ. Αθανασόπουλος.

ΟΤΕ: Αυξημένο κατά 25% θα είναι από τις 11 Φεβρουαρίου το κόστος των κλήσεων το οποίο θα πληρώνουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ που καλούν σταθερούς αριθμούς εναλλακτικών παρόχων οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από το δίκτυο του Οργανισμού.

Kleemann: Υπέρβαση του στόχου που είχε θέσει για τον τζίρο του 2006 κατέγραψε η εισηγμένη Kleemann Hellas, η οποία ανέμενε για την περσινή χρήση ενοποιημένες πωλήσεις 84 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι επιτεύχθηκε και η αναμενόμενη κερδοφορία της τάξης των 13 εκατ. ευρώ για το 2006. Τζίρο 100 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 15 εκατ. ευρώ αναμένει η εταιρία για το 2007.

Γερμανός: Μερίδιο συμμετοχής κατά 22% στο μετοχικό κεφάλαιο της τέταρτης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας, ”Ρ4”, απέκτησε ο επιχειρηματίας κ. Πάνος Γερμανός, έναντι ανταλλαγής του 100% της θυγατρικής του Germanos Polska, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τράπεζες: Το ”οπλοστάσιο των τραπεζών είναι βαρύ” και όπως δείχνουν τα πράγματα οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι της Σοφοκλέους διαθέτουν... γερούς άσους στο μανίκι τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες, σε σχέση με το παρελθόν, αποτιμήσεις τους, αναφέρει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Οι κρυφοί μπαλαντέρ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v