Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά με ”αμερικάνικη βοήθεια”

Σε νέα υψηλά διαμορφώνονταν βασικοί δείκτες και μετοχές, ακολουθώντας, κατά πώς φαίνεται, τα νέα ιστορικά της Wall. Σημαντικά κέρδη για μετοχές εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης από ΟΤΕ, Alpha Bank μέχρι Intralot, Τιτάν, ΔΕΗ και Βιοχάλκο. Στο περίπου 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ακολουθώντας τη Νέα Υόρκη, και η Αθήνα βρίσκεται σε υψηλότερη ”κορυφή”, με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά αρχικά μέχρι τις 4.750,5 μονάδες και στη συνέχεια να σταθεροποιείται λίγο χαμηλότερα.

Όλα αυτά με εμφανέστατη ενίσχυση των συναλλαγών, καθώς έπειτα από 30-35 λεπτά συνεδρίασης ξεπερνούσαν τα 60 εκατ. ευρώ, ενώ για περίπου 150 μετοχές οι τιμές διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”.

Το επίσης ενδιαφέρον είναι η μορφή της αντίδρασης, καθώς αφορά στο σύνολο των βασικών δεικτών και μετοχών.

Με τον ΟΤΕ στο +1,5%, την Alpha Bank στο +1,6%, την Intralot στο +3,5%, την ΕΛΤΕΧ στο +1,4%, έχουμε μια καταρχήν εικόνα της διάστασης και του εύρους της ανοδικής αντίδρασης.

Μιας αντίδρασης που εδραιώνεται με ισχυρές αγορές σε μετοχές του ειδικού βάρους μιας Εθνικής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank και ορισμένων ακόμη τίτλων-σηματωρών από τον χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο πως για τρίτη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, οι αγοραστές επιχειρούν να διαμορφώσουν τιμή για τη μετοχή της Εθνικής πέριξ των 40 ευρώ, καθώς αρχικά δόθηκαν εντολές μέχρι τα 40,06 ευρώ.

Με αυτή την εικόνα να διαμορφώνεται για το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ανταπόκριση των υπόλοιπων δυνάμεων της αγοράς ήταν θέμα χρόνου να εκδηλωθεί.

Στις 11:10 η διάθεση αυτή αποτυπωνόταν στην υπεραντίδραση της Νεώριο Σύρου (για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση) προς τα 2,62 ευρώ, της Lavipharm (μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συσσώρευσης πέριξ των 6,60 ευρώ), της Reds (με την αποτίμηση της… θυγατρικής του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική να διαμορφώνεται πλέον προς τα 150 εκατ. ευρώ, εν μέσω φημών), με τον Γρηγόρη να φθάνει μέχρι το 1,14 ευρώ (με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τις 450.000 ευρώ στις 11:10), ενώ ακολουθούσαν Κορδέλλου (στο 1,30 ευρώ), Kego (στα 2,93 ευρώ), ASCO (στο 1,27 ευρώ), αλλά και ορισμένοι ακόμα τίτλοι από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v