Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, τα σχέδια της Τράπεζας Κύπρου για εξαγορές στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον της Intralot για την αγορά της Αμερικής, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, τα σχέδια της Τράπεζας Κύπρου για εξαγορές στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον της Intralot για την αγορά της Αμερικής, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοδο της τάξης του 65% εμφάνισαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στη χρήση του 2006 και διαμορφώθηκαν στα 434,7 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα προτείνει μέρισμα ύψους 0,64 ευρώ για την χρήση. Όσον αφορά το επιχειρηματικό σχέδιο, η τράπεζα στοχεύει στο τέλος του 2010 το ενεργητικό της να φθάνει τα 65 δισ. ευρώ, οι χορηγήσεις τα 52 δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη το 1 δισ. ευρώ καθώς και επέκταση του δικτύου καταστημάτων, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να αριθμεί τουλάχιστον 900 σημεία.

Τράπεζα Κύπρου: Την εξαγορά μικρής τράπεζας στην Ελλάδα σχεδιάζει η Τράπεζα Κύπρου και όπως τόνισε χθες στο Reuters ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος, Χαρίλαος Σταυράκης, ”δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η τράπεζα να προχωρήσει σε εξαγορές, ωστόσο δεν έχει εντοπίσει κάποιο στόχο”. Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος ανέφερε ότι στόχοι της Κύπρου είναι η Γενική, η Probank, ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση της HSBC Ελλάδας.

Τράπεζες: Η Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο προσφορών που αφορούν τις συναλλαγές στα τραπεζικά γκισέ, ανοίγοντας ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα δάνειο που ο ιδιώτης-δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τους όρους αποπληρωμής, μετατρέποντας ακόμη και τα νομίσματα στα οποία αποτιμάται το δάνειο.

Intralot: Ενδιαφέρον για την λοταρία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ φέρεται να έχει εκδηλώσει η Intralot, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία για τη λοταρία του Ιλινόι, για την οποία επίσης ενδιαφέρεται η εταιρεία. Εν τω μεταξύ, εντός του Φεβρουαρίου αναμένονται εξελίξεις και στη Βρετανία, με την διοίκηση της εταιρείας να φέρεται ότι μελετά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο διαγωνισμό για την άδεια της Εθνικής Λοταρίςα της Βρετανίας.

Proton Bank: Η είσοδος της εισηγμένης με ποσοστό 51% στον ασφαλιστικό-χρηματοοικονομικό όμιλο International Life αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα υψηλότερα κατά 50% της λογιστικής αξίας του ομίλου, γράφει η Καθημερινή.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη διετία 2007-2008, διεκδικώντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στον κλάδο της οργανωμένης λιανικής, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική. Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η ΑΒ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς μικρών –τοπικών εταιρειών, ακόμη και στην περιοχή της Αττικής.

Οικονομία: Μεταξύ 2 και 4 δισ. ευρώ κινείται ο ”λογαριασμός” που θα στείλουν στην Ελλάδα οι Βρυξέλλες για την αναθεώρησης του ΑΕΠ κατά 25,7%. Το επιπλέον ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στον κοινοτικό προϋπολογισμό για την αναδρομική αύξηση του ΑΕΠ θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Οι πρώτες συζητήσεις επί του θέματος θα γίνουν τον Απρίλιο.

Οδικά έργα: υπεγράφη η σύμβαση ύψους 1,044 δισ. ευρώ για την κατασκευή του οδικού άξονα Αθήνας-Καλαμάτας, μήκους 205 χλμ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα ενώνει την Αθήνα με την Καλαμάτα και τη Σπάρτη. Στα 50 εκατ. ευρώ εκτιμάται το ετήσιο οικονομικό όφελος από τη μείωση του χρόνου ταξιδιού και 5 εκατ. ευρώ ετησίως από την εξοικονόμηση καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v