Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επάνοδος στις 4.700 με ΟΤΕ - ΔΕΗ

Υψηλότερα των 4.700 μονάδων επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης με αιχμή την υπεραντίδραση των ΟΤΕ και ΔΕΗ. Ισορροπεί το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο, αυξάνονται οι συναλλαγές για μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης και αναθερμαίνεται η ”μόχλευση” μέχρι τις παρυφές της… περιφέρειας. Κινητικότητα σε Κύπρου - MPB.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σχετικά ηρεμότερος ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές της Κύπρου και της ΜΡΒ να αντιδρούν ανοδικά, διαμορφώνεται υψηλότερα μέχρι και 0,8% ο FTSE 20.

Με την αγορά να επανέρχεται σε επίπεδα υψηλότερα των 4.700 μονάδων και αιχμή την υπεραπόδοση του ΟΤΕ (προς τα 22,76 ευρώ), την επανάκαμψη των αγοραστών στη ΔΕΗ (προς τα 22,12 ευρώ) αλλά και τη διάθεση επαναφοράς μετοχών συγκεκριμένων εταιριών.

Είναι ενδεικτικό πως ανοδικά διαμορφώνονται μετοχές του Μυτιληναίου (προς τα 24,20 ευρώ), της Intralot (προς τα 26 ευρώ), των ΕΧΑΕ (προς τα 17,64 ευρώ), της Motor Oil (προς τα 20,60 ευρώ), αλλά και τίτλων όπως Coca Cola 3E, Τιτάν, Ελληνική Τεχνοδομική, Αττικάτ, Σιδενόρ, Lamda Development, Νεοχημική, ΑΝΕΚ, Ελβάλ και ορισμένων ακόμη.

Πρόκειται για μετοχές όπου η αξία των συναλλαγών, γύρω στις 11:00, ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν μετοχές εταιριών της μεσαίας-χαμηλότερης αποτίμησης.

Εν μέσω φημολογιών συνεχίζεται η αντίδραση του Παρνασσού (6,3%), με την Αττικάτ να κερδίζει επίσης έδαφος (περίπου 4%), ενώ ενδιαφέρον παρουσίαζαν η αντίδραση της Alcatel (Nexans), υψηλότερα των 5 ευρώ, της ΓΕΚ προς τα 8,68 ευρώ, της Infoquest προς τα 4,40 ευρώ, αλλά και του Χατζηιωάννου που επαναπροσεγγίζει το 1,5 ευρώ.

Ανοδικά κινείται για ακόμα μια συνεδρίαση η μετοχή των Reds προς τα 3,80 ευρώ (και αυτή εν μέσω φημών) και άνοδο της τάξης του 2,70%.

Σε γενικές γραμμές η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς επιβεβαιώνει όσους προσέβλεπαν σε μια σταθεροποίηση των τραπεζών, σε υπεραντίδραση του ΟΤΕ και επαναφοράς του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.700 μονάδων.

Με αυτό το κλίμα και τις προϋποθέσεις στα ”βαριά” η ”μόχλευση” για ένα μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη και ζητούμενη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v