Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Οι πρώτες αντιδράσεις σε μεγέθη 2006

Ελαφρά θετικότερα των εκτιμήσεών τους κρίνουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα έτους της Τράπεζας Πειραιώς, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν υπήρξαν σοβαρές εκπλήξεις. ”Εντυπωσιακό” χαρακτηρίζεται το business plan της τετραετίας.

Πειραιώς: Οι πρώτες αντιδράσεις σε μεγέθη 2006
Ελαφρά θετικότερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα έτους της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών.

Πριν από λίγη ώρα, η Πειραιώς ανακοίνωσε ενοποιημένα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 65% στα 434,7 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2006, έναντι καθαρών κερδών ύψους 263,8 εκατ. ευρώ το 2005.

Τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς υπερέβησαν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αλλά ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της Marfin-Egnatia, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report. Τα βασικά έσοδα (προμήθειες και καθαρά έσοδα από τόκους) ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κατά 2,6%.

Η JP Morgan σε έκθεσή της για τα αποτελέσματα της Τράπεζας επισημαίνει ότι το 2006 ήταν ”ένα ακόμη ισχυρό έτος”, ενώ οι στόχοι του business plan αναμένεται να ωθήσουν τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και να οδηγήσουν σε θετικές αναθεωρήσεις των μακροπρόθεσμων προβλέψεων του διεθνούς οίκου. Η JP Morgan διατηρεί σύσταση ”overweight” με τιμή-στόχο στα 30 ευρώ.

”Επιθετικούς” χαρακτηρίζει η Proton Bank τους στόχους που ορίζονται στο business plan της Τράπεζας Πειραιώς για ROE 30% και μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στα καθαρά της κέρδη κατά 24% στην περίοδο 2007-10. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις στο νέο business plan ξεπερνούν τις προσδοκίες και αναμένεται να αντιμετωπιστούν θετικά από την αγορά.

Η Π&Κ επισημαίνει ότι οι νέοι στόχοι της τράπεζας, όπως αναφέρονται στο νέο business plan, θα οδηγήσουν σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την Τράπεζα. Σε επίπεδο κερδών, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι είναι υπεράνω των εκτιμήσεών της.

Από την πλευρά της, η HSBC αναφέρει για τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του έτους πως σημείωσαν ετήσια κάμψη κατά 27,4% λόγω κυρίως των εκτάκτως χαμηλών φόρων του αντίστοιχου τριμήνου του 2005. Για τα καθαρά κέρδη της χρονιάς που έφυγε η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών της, ενώ χαρακτηρίζει ”ιδιαίτερα αισιόδοξους” τους στόχους για την περίοδο 2007-2010.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι στόχοι που τίθενται, ιδίως αυτοί που αφορούν την αύξηση ενεργητικού, δανείων και καθαρών κερδών ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλέψεις της. Σημειώνει δε, ότι η διοίκηση ”θα χρειαστεί να μας πείσει” στην απογευματινή παρουσίαση για το πώς σχεδιάζει να πετύχει τους στόχους, προτού η HSBC προχωρήσει σε αναβάθμιση των προβλέψεών της.

Συνολικά, η χρηματιστηριακή κρίνει τα αποτελέσματα του έτους της Πειραιώς ”καλά και χωρίς εκπλήξεις”.



Η Eurobank Securities εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της Πειραιώς θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές. Η μετοχή της τράπεζας κινήθηκε ανοδικά λόγω κερδοσκοπικών κινήσεων που αφορούν στη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, αναφέρει η χρηματιστηριακή. Κατά την εκτίμησή της, τα αποτελέσματα θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά για τον τίτλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v