Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση συναλλαγών με λίγους πρωταγωνιστές

Με τις συναλλαγές να υποχωρούν σημαντικά και τον Γενικό Δείκτη να παραμένει πέριξ των 4.680-4.690 μονάδων συνεχίζεται η συνεδρίαση. Για περίπου 95-100 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”, ενώ από τον FTSE 20 ξεχώριζαν Alpha Bank, Cosmote, Πειραιώς αλλά και Motor Oil, Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σημαντική μείωση των συναλλαγών δείχνει να είναι μέχρι στιγμής το κυριότερο στοιχείο αναφοράς όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, καθότι η πλειονότητα των ειδικών της αγοράς θεωρεί πιθανότερο το ενδεχόμενο της συσσώρευσης για τους βασικούς δείκτες και της υπεραπόδοσης μετοχών επιμέρους εισηγμένων.

Από τον ASE 20 το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε Alpha Bank, Cosmote, Πειραιώς, Αγροτική, Βιοχάλκο και πιθανώς σε Intralot και Motor Oil.

Μάλιστα στις μετοχές των Intralot και Motor Oil τοποθετούνται σημαντικά κεφάλαια για λογαριασμό πελατών ξένων επενδυτικών οίκων καθώς στην Intralot οι θέσεις αυτές ξεκινούν σήμερα από τα 25,34 ευρώ, στη δε μετοχή της Motor Oil από τα 20,48 ευρώ.

Από πλευράς συναλλαγών μεγάλο μέρος πραγματοποιείται σε Εθνική (18,5 εκατ. ευρώ), MPB (18,1 εκατ. ευρώ), Πειραιώς (12,2 εκατ. ευρώ) και ΟΤΕ (10,7 εκατ. ευρώ).

Ακολουθούσαν (στις 14:18) Alpha Bank, Κύπρου, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Ελλ. Τεχνοδομική, ΔΕΗ και Intralot.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν όπως περίπου και στην προηγούμενη αναφορά μας με τον Κέκροπα να ”κλειδώνει” προς τα 13 ευρώ.

Πάντα σε ανοδική φορά η Kego προς τα 2,8 ευρώ και ο Μαΐλλης προς τα 2,91 ευρώ (με αξία συναλλαγών 2,1 εκατ. ευρώ) και τα Σωλ. Κορίνθου στα 4 ευρώ.

Είναι προφανές πως στη μετοχή των Σωλ. Κορίνθου τοποθετούνται μεθοδικά τις τελευταίες εβδομάδες διορατικοί παίκτες οι οποίοι προσβλέπουν σε άρση της επιτήρησης. Με βάση τα αποτελέσματα 9μήνου (κέρδη από ζημίες), την τρέχουσα αποτίμηση (περίπου 480 εκατ. ευρώ) και τα ισχυρά συμβόλαια που έχει υπογράψει η θυγατρική της Σιδενόρ σε Ρωσία και Αμερική δικαιούται μία θέση στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Alcatel διαμορφώνεται μέχρι και 3,8% υψηλότερα προς τα 5 ευρώ. Στη μετοχή της ΝΕΛ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα που παρατηρείται στις συναλλαγές τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές, στο μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΛ τοποθετούνται κεφάλαια για λογαριασμό της CapItalia (ενός από τους ισχυρότερους εξειδικευμένους σε ναυτιλιακά θέματα χρηματοοικονομικούς οίκους της γείτονος) με ποσοστό συμμετοχής που υπολογίζεται στο 4,5%.

Σημαντικές συναλλαγές, αξίας 720.000 ευρώ, πραγματοποιούνταν μέχρι τα 17,36 ευρώ για τη μετοχή της Νεοχημικής, ενώ υψηλότερα διαμορφώνονταν Spider (3,2%), Βιοτέρ (3,1%), Χαλκόρ (2,9%), Rainbow (2,9%) και ακολουθούσαν Χατζηιωάννου, Lannet, Altec, Έδραση, Άλκο, Καλπίνης, Σάνυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v