Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε μετοχές της περιφέρειας το ενδιαφέρον

Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο επανέρχεται προς τις 2.560 μονάδες ο ASE-20. Μηδενίζονται οι απώλειες για τον Γ.Δ., ενώ φτάνει στις 90-95 ο αριθμός των μετοχών με θετικό πρόσημο. Ξεχωρίζουν Cosmote, Motor Oil, αλλά και ΕΛΤΕΧ, Mαΐλλης. Σε μετοχές επιμέρους εταιριών παρέμενε επικεντρωμένο το ενδιαφέρον κυρίως εγχώριων επενδυτικών κύκλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με οριακά κέρδη διαμορφωνόταν στις 13:00 ο Γ.Δ., καθώς οι τραπεζικές μετοχές Εθνικής, Alpha Bank και Πειραιώς επανέφεραν προς τις 2.560 μονάδες τον ASE-20.

Ανατροπή σκηνικού στις τράπεζες που οδηγούσε αρκετούς εγχώριους επενδυτικούς κύκλους και ”παίχτες” στην ενεργότερη δραστηριοποίησή τους, στον ευρύτερο χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης αποτίμησης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση θετικής τιμής για περίπου 90-95 μετοχές, καθώς σταδιακά μετά τις 12:45 ενισχυόταν ο τζίρος σε μετοχές εταιριών όπως Μαΐλλης, ΕΛΤΕΧ, Μυτιληναίος, Χαλκόρ, Jumbo, Βιοχάλκο, Ελληνικά Καλώδια, Μηχανική, Νεοχημική, REDS, Σιδενόρ και σε ορισμένες ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

Από τον ”20άρη” ξεχώριζε η νέα υψηλή τιμή προς τα 27,16 ευρώ της μετοχής της Πειραιώς, το σταθερό για μία ακόμη συνεδρίαση αγοραστικό ενδιαφέρον προς τα 25,32 ευρώ, η αντίδραση της Intralot προς τα 25,62 ευρώ και οι μεθοδικές αγορές στη μετοχή της Motor Oil, που ”βλέπει” πλέον τα 21 ευρώ.

Από τον μεσαίο χώρο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τεχνική απεικόνιση της μετοχής του Μαΐλλη, καθότι η υπέρβαση των 2,8-2,85 ευρώ φέρνει πλέον τον τίτλο προς την περιοχή των 3 ευρώ.

Αντίδραση που καθίσταται επιθετικότερη, καθώς συνοδεύεται από συναλλαγές αξίας 2 εκατ. ευρώ.

Προς τα υψηλά των 4,9 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή της Χαλκόρ, και προς τα 5,4 ευρώ των Ελληνικών Καλωδίων, σε μία συνολικότερη κατά την εκτίμησή μας αντίδραση μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο.

Για τη συνέχεια ενδιαφέρουσα παρουσιάζεται η διαγραμματική εικόνα της ΕΛΤΕΧ, καθότι προσεγγίζονται τα 10,5 ευρώ, του Μαλλη καθώς πλησιάζονται τα 3 ευρώ, αλλά και της Motor Oil, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι σταθερό και αμείωτο από την προηγούμενη Τρίτη.

Στις 13:12 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν με οριακά αρνητική απόκλιση στις 4.687 μονάδες, με συναλλαγές αξίας 120 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v