Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Υψηλότερες τιμές για ΟΤΕ και Cosmote

Nέες υψηλότερες τιμές–στόχους για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote περιέχει η έκθεση της Citigroup για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο (26/01) με τίτλο ”Telecom Prospects”. Η τιμή-στόχος για τον ΟΤΕ τίθεται στα 24 ευρώ και για την Cosmote στα 26 ευρώ.

Citigroup: Υψηλότερες τιμές για ΟΤΕ και Cosmote
Nέες υψηλότερες τιμές–στόχους για τις μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote περιέχει η έκθεση της Citigroup για τον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο (26/01) με τίτλο ”Telecom Prospects”.

Αναλυτικότερα, ο διεθνής οίκος θέτει νέα τιμή–στόχο τα 24 ευρώ, από 21 πριν, για τη μετοχή του ΟΤΕ, διατηρώντας τη σύσταση ”hold”, ενώ για την Cosmote ο πήχης τίθεται στα 26 ευρώ, από 23,5 ευρώ προηγουμένως. H σύσταση παραμένει ”buy”.

Η τιμή–στόχος που τίθεται για την Cosmote αποδίδεται στις εκτιμήσεις της Citigroup για την πορεία των καθαρών υποχρεώσεων της εταιρίας, ενώ για τον ΟΤΕ οφείλεται στη μείωση των εκτιμήσεων για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του Οργανισμού το δ΄ τρίμηνο του 2007.

Εξάλλου ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου της Cosmote θα σημειώσουν αύξηση 29,9%, ενώ για τον ΟΤΕ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου θα ενισχυθούν κατά 741,1%.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ η Citigroup εκτιμά ότι ο Οργανισμός θα προχωρήσει στη διανομή ενός μέτριου (modest) μερίσματος, ενώ προβλέπει ότι η πλήρης εξαγορά της Cosmote δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα του 2007, όταν το Δημόσιο θα έχει μειώσει περαιτέρω το ποσοστό του στον ΟΤΕ.

Για την Cosmote επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες από την αγορά των Βαλκανίων θα συνεχίσουν να ενισχύουν τόσο την ανάπτυξη όσο και τα περιθώρια (margins).

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 26ης Ιανουαρίου στα 22,96 ευρώ, ενώ της Cosmote στα 22,9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v