Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες απορροφούν την προσφορά

Σε θετικό έδαφος ”γύρισε” σταδιακά μετά τις 13:30 η μετοχή της Εθνικής, αμβλύνοντας εντυπώσεις και πιέσεις για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό. Μειώθηκαν και οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες για τη μετοχή της Eurobank, ενώ με θετική την Alpha Bank o Γενικός Δείκτης κινούνταν πέριξ των 4.680 μονάδων. Για περίπου 75 - 80 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβεβαιώνει πλήρως την προσδοκία των αναλυτών η Εθνική με τη συμπεριφορά της. Η απορρόφηση της προσφοράς, το ”γύρισμα” της τιμής στο ”πράσινο” και της αντίδρασης της μετοχής προς τα 39,7 ευρώ, συνέβαλε στη σταδιακή εξισορρόπηση της τάσης βασικών δεικτών και μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:00 η μετοχή της Εθνικής διαμορφωνόταν στο +0,5%, οι απώλειες στον ASE 20 περιορίζονταν στο 0,38%, του δε Γενικού Δείκτη στο -0,39%.

Σε θετικό έδαφος διαμορφωνόταν η διακύμανση της Alpha Bank αρκετά πιο νωρίς από ό,τι της Εθνικής, ενώ σταδιακά μετά τις 13:30 επανέρχονταν οι αγοραστές στη μετοχή της Eurobank σε τιμές και πάλι πάνων από τα 30 ευρώ.

Αλλαγή κλίματος που φανέρωνε τον σε μεγάλο βαθμό έλεγχο που έχουν οι ισχυροί παίκτες ακόμα και στη διαμόρφωση των βραχυπρόθεσμων διακυμάνσεων που αποτυπώθηκε σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Είναι ενδεικτικό πως ενώ γύρω στις 11:00 σε θετικό πρόσημο διαμορφωνόταν η τιμή μόλις 20 μετοχών, περίπου 2 ώρες αργότερα η εικόνα αυτή είχε βελτιωθεί τα μέγιστα.

Για περίπου 75- 80 μετοχές η απόδοση ήταν και πάλι θετική. Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν βεβαίως η Reds στα 3,30 ευρώ (με συναλλαγές που προσέγγιζαν το μισό εκατ. τεμάχια), η Σάνυο στο 1,56 ευρώ (καθώς πληθαίνουν οι μισθωτές στο εμπορικό κέντρο Avenue) με αξία συναλλαγών 1 εκατ. ευρώ, Alcatel στα 4,96 ευρώ (εμφανώς υποτιμημένη έναντι των Ελλ. Καλωδίων), των Παρνασσού – ΑΤΤΙΚΑΤ (ο όμιλος βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση μιας σημαντικής επιχειρηματικής συμφωνίας) και της ΕΛΓΕΚΑ (μετά τη συμφωνία με την Autofix).

Ακολουθούσαν μετοχές εταιριών όπως InfoQuest στα 4,42 ευρώ (ξεχωρίζουν οι συναλλαγές αξίας 1,3 εκατ. ευρώ), Ελλ. Καλωδίων, Μουζάκη, Elmec, ΕΒΙΚ, Δομικής Κρήτης και ορισμένων ακόμη τίτλων από αυτή την ομάδα μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v