Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα των 4.700 με Eurobank, ΕΤΕ και ΔΕΗ

Στα υψηλά 11 και πλέον μηνών επιστρέφει η Εθνική, εμφανώς υψηλότερα των 30 ευρώ επιμένουν οι αγοραστές στη Eurobank, ενώ με εύλογο ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις από την Κύπρο. Υψηλές συναλλαγές και εισροές κεφαλαίων, για ακόμα μία συνεδρίαση, σε Motor Oil, ΔΕΗ, Coca Cola και Μυτιληναίο, ακραίες αποδόσεις για μετοχές εταιριών της περιφέρειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από την περιοχή των 4.725 - 4.728 μονάδων συνεχίστηκε μετά τις 14:00 η συνεδρίαση, με εμφανή θετική διάθεση.

Το καλό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από νωρίς, με αιχμή την απόδοση του FTSE 20 προς τις 2.585 μονάδες, διαχύθηκε σε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, ακόμα και στην καλούμενη...προβληματική περιφέρεια.

Εδώ οι εντολές αγοράς είχαν τεθεί πριν καν ”ανοίξει” η συνεδρίαση για μετοχές χαμηλότερης αποτίμησης και τίτλους υπό επιτήρηση. Μετά τις 14:00 απλώς επιβεβαιώθηκαν οι εντολές και συγκεκριμένες μετοχές βρέθηκαν στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 260 εκατ. ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να κατανέμεται και σήμερα σε Εθνική (60 εκατ. ευρώ), Motor Oil (20 εκατ. ευρώ), Eurobank (20 εκατ. ευρώ) και Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Πειραιώς, Κύπρου, MPB.

Η μετοχή της MPB, εν αναμονή βέβαια και των τελικών αποφάσεων από την Κύπρο, διαμορφωνόταν στα 8,42 ευρώ με συναλλαγές αξίας περίπου 5,3 εκατ. ευρώ.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο περίπου 1,5 προς 1, με την ΕΒΙΚ να φτάνει τα 8 ευρώ (12,7%), ο Μαθιός στο 1,48 ευρώ (11,2%), ενώ ακολουθούσαν Info-Quest (6,9%), Ελλ. Καλώδια (6,9%), Φίντεξπορτ, Ατέρμων, Cyclon, Σελόντα, Veterin, Rainbow, Maxim και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Καλή σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να συντηρείται κοντά στη νέα ”τοπική κορυφή” με αιχμή αναμφίβολα τον τραπεζικό κλάδο.

Η μετοχή της Εθνικής, ”επιστρέφοντας” σε υψηλά 11 και πλέον μηνών, οδηγείται στην καταγραφή υψηλής τιμής στα 39,92 ευρώ. Παράλληλα επιβεβαιώνεται η ισχυροποιούμενη ανοδική τάση για τη μετοχή της Eurobank καθώς οι αγοραστές ξεπερνούν πλέον το ψυχολογικό όριο των 30 ευρώ φτάνοντας μέχρι και 2,5% υψηλότερα.

Μέγιστη τιμή μέχρι στιγμής για τη μετοχή της Eurobank καταγράφεται σήμερα στα 30,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v