Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: Νέες τιμές και προβλέψεις για τράπεζες

Στην έκθεσή της με τίτλο ”Greek Banks- outlook for 2007”, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, η Deutsche Bank χαρακτηρίζει την EFG Eurobank αγαπημένο της top pick, ακολουθούμενη από την Πειραιώς και την Κύπρου. Ο διεθνής οίκος θέτει νέα υψηλότερη τιμή - στόχο για τις μετοχές των Πειραιώς, Eurobank, Kύπρου, Εθνικής και Αγροτικής.

D. Bank: Νέες τιμές και προβλέψεις για τράπεζες
Στην έκθεσή της με τίτλο ”Greek Banks- outlook for 2007”, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου, η Deutsche Bank χαρακτηρίζει την EFG Eurobank αγαπημένο της top pick, ακολουθούμενη από την Πειραιώς και την Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τρία είναι τα θέματα που θα επηρεάσουν τις ελληνικές τράπεζες στο τρέχον έτος: Η συνέχεια στο θετικό οικονομικό και τραπεζικό ελληνικό περιβάλλον, οι διαδικασία της συγκέντρωσης στον κλάδο και το πόσο καλά έχουν οι ελληνικές τράπεζες τοποθετηθεί στην ΝΑ. Ευρώπη.

Κατά την εκτίμηση του οίκου η Εθνική και η Eurobank είναι οι καλύτερα ”πλασαρισμένες” ελληνικές τράπεζες στον χώρο της ΝΑ. Ευρώπης από πλευράς μεριδίου αγοράς και υποκαταστημάτων.

Ο διεθνής οίκος θέτει νέα τιμή–στόχο τα 37 ευρώ, από 32 ευρώ, για τη μετοχή της Eurobank, ενώ για την Πειραιώς η νέα τιμή τίθεται στα 32 από 28 ευρώ προηγουμένως. Για την Τράπεζα Κύπρου ο πήχης τοποθετείται ψηλότερα, ήτοι στα 14 ευρώ από 11 ευρώ πριν, ενώ για την MPB η τιμή–στόχος παραμένει στα 11 ευρώ.

Για την Εθνική η Deutsche Bank θέτει νέα τιμή τα 45, από 43 ευρώ πριν, ενώ για την Alpha η τιμή–στόχος παραμένει αμετάβλητη στα 30 ευρώ. Ο διεθνής οίκος θέτει σύσταση ”buy” για τις μετοχές των παραπάνω τραπεζικών τίτλων.

Για την Αγροτική η νέα τιμή τίθεται στα 4,3 ευρώ, από 4,15 πριν, ενώ η σύσταση είναι ”hold”

Με σημερινή του έκθεση ο ξένος οίκος δίνει τιμή-στόχο για τη BOCY τα 14 ευρώ, τονίζοντας ότι είναι μία καλά δομημένη τράπεζα κι έχει στα σχέδιά της την αύξηση του δικτύου των καταστημάτων της.

Ιδιαίτερα για την Πειραιώς, ο ξένος οίκος εκτιμά ότι ενδεχόμενη εξαγορά της Marfin Popular θα αυξήσει τα κέρδη της ανά μετοχή κατά 15% το 2008. Τέλος, ο ξένος οίκος σημειώνει ότι δεν βλέπει να έχει επιτυχία το εγχείρημα της Πειραιώς, χαρακτηρίζοντας την προσφορά που υπέβαλε για εξαγορά της MPB ”χαμηλή”.

Για την Εθνική αυξάνει τις εκτιμήσεις κατά 4% και 3% για κέρδη ανά μετοχή το 2007 και 2008 αντίστοιχα, ενώ δηλώνει θετικός για την πορεία της μετοχής βραχυχρόνια εν όψει της ανακοίνωσης του business plan της τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank, εκτιμά ότι η τράπεζα θα καταγράψει αύξηση 20% στα κέρδη ανά μετοχή του τρέχοντος έτους, ενώ επισημαίνει πως η ενίσχυση των δαπανών έχει αντισταθμιστεί από την αύξηση των εσόδων.

Για την Αγροτική προβλέπει επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες το δ΄ τρίμηνο του 2006 και σε τριμηνιαίο επίπεδο, ενώ εκτιμά αύξηση και στα κόστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v