Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς νέα κορυφή με οδηγό τη Eurobank

Χθες ήταν η Εθνική, σήμερα είναι η Eurobank που αναλαμβάνει να οδηγήσει υψηλότερα τον τραπεζικό αλλά και τους βασικούς δείκτες. Προς τις 4.730 μονάδες η αγορά, με την καταγραφή νέας ”τοπικής κορυφής” και σημαντική εισροή κεφαλαίων για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση στη ΔΕΗ. Τοποθετήσεις ξένων σε μετοχές του 20άρη, σταθεροποίηση για τη ΜΡΒ, εισροή κεφαλαίων και υψηλή απόδοση για τις μετοχές του ομίλου Μυτιληναίος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την υπέρβαση της προηγούμενης ”τοπικής κορυφής” η αγορά οδηγείται προς τις 4.730 μονάδες. Με αιχμή τον FTSE 20 και τη μετοχή της Eurobank να παίρνει σήμερα την... σκυτάλη από την Εθνική, οδηγώντας τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης προς τις 2.580 μονάδες.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός της υπέρβασης των 30 ευρώ για την μετοχή της Eurobank, με τους εν δυνάμει αγοραστές να εμφανίζονται (περίπου στις 11:05) διατεθειμένοι να τραβήξουν τον πήχη υψηλότερα. Είναι ενδεικτικό πως εκείνη την ώρα εντολές πώλησης έφθαναν μέχρι τα 30,18 ευρώ της μετοχής.

Ισορροπημένη εμφανίζεται η εικόνα και για την μετοχή της ΜΡΒ, με την τιμή αγοράς στα 8,46 ευρώ και την τιμή πώλησης λίγο υψηλότερα στα 8,48 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών στη μετοχή της ΜΡΒ διαμορφώνονταν στα περίπου 1,9 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές (αξίας περίπου 12 εκατ. ευρώ στις 11:06) σημειώνονταν στη μετοχή της Εθνικής, ενώ θετικά ”γύριζε” σήμερα η Cosmote προς τα 23,8 ευρώ.

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση συνεχίζονται οι εισροές στη μετοχή της ΔΕΗ, φθάνοντας στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Σε τιμές υψηλότερα πλέον των 20 ευρώ πραγματοποιούνταν τοποθετήσεις στη μετοχή της Motor Oil, μετά τα τελευταία δυο ιδιαιτέρως θετικά ”κλεισίματα”.

Συναλλαγές που παραπέμπουν σε εισροή κεφαλαίων ξένων διαχειριστών σημειώνονται στη μετοχή της Coca Cola 3E (προς τα 29,54 ευρώ), Μέτκα (προς τα 10,90 ευρώ), Μυτιληναίο (προς τα 34,30 ευρώ).

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζονταν και η αυξημένη εμπορευσιμότητα μετοχών όπως Ελληνικά Καλώδια, ΓΕΚ, Vivartia, Ελληνική Τεχνοδομική, Χαλκόρ, Τιτάν και ορισμένων ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας, με τους αγοραστές να επιμένουν μέχρι και 5% υψηλότερα.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζε ο Μαθιός στα 1,44 ευρώ, η Alcatel προς τα 4,60 ευρώ, η Rainbow που επανέρχεται υψηλότερα των 7 ευρώ, η Εβίκ στα 7,72 ευρώ, Μέτκα και Cyclon προς τα 10,92 και 1,71 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ο Δάιος προσέγγιζε τα 8,64 ευρώ.

Στη μετοχή της Unibrain οι αγοραστές έφθαναν προς τα 5,22 ευρώ, ενώ συναλλαγές υψηλότερα του ενός ευρώ, δηλαδή μέχρι και 2% υψηλότερα, σημειώνονταν στη μετοχή του Γρηγόρη.

Στις 11:15 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν προς τις 4.728 μονάδες (0,6%), με συναλλαγές περίπου 67 εκατ. ευρώ και περίπου 135 μετοχές στο ”πράσινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v