Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η διακοπή από τον ΟΤΕ του 85% των μισθωμένων κυκλωμάτων της Lannet χθες, ο διορισμός του Π. Αθανασόπουλου στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, η διεκδίκηση της ουκρανικής τράπεζας Tas Bank από την Εθνική Τράπεζα, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η διακοπή από τον ΟΤΕ του 85% των μισθωμένων κυκλωμάτων της Lannet χθες, ο διορισμός του Π. Αθανασόπουλου στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, η διεκδίκηση της ουκρανικής τράπεζας Tas Bank από την Εθνική Τράπεζα, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ διέκοψε χθες το 85% των μισθωμένων κυκλωμάτων της Lannet, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους συνδρομητές της εταιρείας. Ο Οργανισμός, ύστερα από πολύμηνη αντιδικία με την Telepassport, αλλά και με τη Lannet, έκλεισε τα κυκλώματα καθώς δεν του καταβλήθηκε εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από τον Οργανισμό, οι συνολικές οφειλές της εταιρείας αγγίζουν τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ. Μήνυση κατέθεσε η Lannet.

ΔΕΗ: Ο ακαδημαϊκός και εγνωσμένης αξίας μάνατζερ, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος της Toyota Ελλάς και της Toyota Motor Europe, κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία της ΔΕΗ, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Μανιατάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Επιχείρησης, κ. Κ. Κυριακόπουλο.

Εθνική Τράπεζα: Την ουκρανική τράπεζα Tas Bank διεκδικεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Η ΕΤΕ έχει υποβάλει ήδη δεσμευτική προσφορά για το ουκρανικό πιστωτικό ίδρυμα και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η εξαγορά της. Η δεσμευτική προσφορά της ΕΤΕ αφορά στην εξαγορά του 50% της ουκρανικής τράπεζας.

ΜΡΒ-Πειραιώς: Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου θα λάβει απόφαση στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων της Marfin κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, αναμένεται να αποφανθεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν μπορεί να αποφασίζει για την νομιμότητα ή μη των δημοσίων προτάσεων, ενώ το βάρος πλέον μετατίθεται προς το ΧΑΚ.

Intralot: Η κυβέρνηση της Τουρκίας κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να αρθεί το δικαστικό βέτο και να επιτραπεί στην κρατική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης διαχείρισης αθλητικού στοιχήματος με ιδιωτικές εταιρείες.

Εμπορική: Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στη διοικητική πυραμίδα της Εμπορικής, με την αντικατάσταση κορυφαίων στελεχών του γαλλικού ομίλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή. Οι πληροφορίες δεν σχολιάστηκαν από την Εμπορική, ωστόσο φαίνεται ότι οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν με τη δημοσιοποίηση του νέου οργανογράμματος του ομίλου, το επόμενο 15ήμερο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Αστήρ: Στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ περίπου θα φθάσει το επενδυτικό πρόγραμμα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, η υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία με τη συνεργασία της Αστήρ Παλλάς και της διαχειρίστριας εταιρείας Starwood.

Ελ. Βενιζέλος: Εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων φαίνεται να μένει τελικά ο διεθνής αερολιμένας ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, τουλάχιστον για το 2007, λόγω προβλημάτων που φαίνεται να ανακύπτουν με τους υπόλοιπους μετόχους. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στο εγχείρημα, καθώς η διαδικασία μετοχοποίησης εμπλέκεται με την επέκταση της σύμβασης, τη μείωση του κόστους χρήσης αλλά και ενδεχομένως την αλλαγή των όρων της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v