Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Ψηφίζουν” Αθανασόπουλο οι αναλυτές

Θετική χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου στο τιμόνι της ΔΕΗ οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους (25/01) τονίζοντας ωστόσο το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Δείτε τα σχόλια της Alpha Finance, της P&K, της Proton.

ΔΕΗ: ”Ψηφίζουν” Αθανασόπουλο οι αναλυτές
Θετική χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου στο τιμόνι της ΔΕΗ οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους (25/01) τονίζοντας ωστόσο το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ειδικότερα η Alpha Finance εκτιμά ότι ο κ. Αθανασόπουλος θα μπορούσε να πράξει ότι ο κ. Βουρλούμης στον ΟΤΕ αλλά μετά τις εκλογές, ενώ επισημαίνει ακόμα ότι η τοποθέτησή του υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ.

Η αναδιάρθρωση της Επιχείρησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και υψηλότερα τιμολόγια λιανικής, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η P&K εκφράζει τη θετική άποψη για τον κ. Αθανασόπουλο επισημαίνει όμως το περιορισμένο χρονικό διάστημα που διαθέτει για να αναστρέψει τις τάσεις στη ΔΕΗ έως τις εκλογές.

Παράλληλα εκτιμά ότι ο νέος επικεφαλής θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο πρόγραμμα μείωσης των δαπανών αλλά και στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Επιχείρησης.

Η Proton βλέπει με θετική ματιά την τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου αναφέρει όμως ότι η βελτίωση των προοπτικών της ΔΕΗ απαιτεί την επίλυση προβλημάτων που βρίσκονται εκτός της δικαιοδοσίας του επικεφαλής της Επιχείρησης.

Η Marfin – Egnatia θεωρεί θετικό το διορισµό λόγω της επιτυχηµένης ακαδηµαϊκής και επαγγελµατικής πορείας του νέου επικεφαλής. Η τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου δηµιουργεί θετικές προσδοκίες για αναδιοργάνωση στη ΔΕΗ και ανατροπή των µέχρι τώρα δυσµενών οικονοµικών αποτελεσµάτων, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v