Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα αντίδραση με Εθνική - ΔΕΗ

Στην προσπάθεια αντίδρασης που ανέλαβε αρχικά η Εθνική, ήρθε αρωγός στη συνέχεια η ΔΕΗ. Οι διοικητικές αλλαγές ελκύουν επενδυτικά κεφάλαια που προεξοφλούν επίλυση σειράς καίριων εκκρεμοτήτων για την επιχείρηση και προσβλέπουν σε υπεραντίδραση της μετοχής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνική και οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διοικητικών της ΔΕΗ φέρνουν και πάλι την αγορά σε ”βραχυπρόθεσμο” ανοδικό κανάλι.

Η τάση για τη μετοχή της Εθνικής ισχυροποιείται στη διάρκεια της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να φτάνουν σε τιμές πέριξ των 39 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 3,2% υψηλότερα. Αναφερόμαστε σε τζίρο 80 εκατ. ευρώ (στις 14.50), σε σύνολο τζίρου 317 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν προς τις 4.680 μονάδες (με βραχυπρόθεσμη τοπική κορυφή στις 4.710 μονάδες), ενώ σταδιακά μετά τις 13.00 ενισχύθηκαν οι τοποθετήσεις κεφαλαίων στη μετοχή της ΔΕΗ.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την αυξημένη εισροή κεφαλαίων (περί τα 17 εκατ. ευρώ στις 14.50) στην προσδοκία πως ένα τόσο προβεβλημένο στέλεχος, όπως αυτό που αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, έρχεται με εχέγγυα από κυβερνητικής πλευράς, προκειμένου να επιλυθούν κρίσιμα θέματα που αφορούν στη ΔΕΗ.

Είναι λογικό στην αγορά να προεξοφλείται πως θέματα τιμολογιακής πολιτικής, επενδυτικού χαρτοφυλακίου αλλά και επιχειρηματικών κινήσεων (κυρίως η δραστηριότητα στο Κοσσυφοπέδιο) θα πάρουν το δρόμο για την επίλυσή τους.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές ξεπερνούσε το περίπου 3 προς 1, με τον SC 80 να κερδίζει περίπου 1,3%, αν και ο ASE 20 παρουσίαζε ανάλογη τάση (1,40%).

Ξεχώριζαν και λόγω του 19,2% η Hitech, η ΕΚΤΕΡ, σταθερά η Eurodrip στα 1,26 ευρώ, στα 5,16 ευρώ η Unibrain (σε ακόμη μία προσπάθεια απεγκλωβισμού από φάση συσσώρευσης), τα Πλαστικά Θράκης (σε φάση προσέγγισης των 2,5 ευρώ), η Veterin (στα 5,60 ευρώ), στα 2,78 ο Πήγασος (με συναλλαγές περίπου 570.000 ευρώ), Μουζάκης (σταθερά στα 2,20 ευρώ), Kego (υποτιμημένη κατά την εκτίμησή μας και στα 2,54 ευρώ, αλλά και Ελτον, Εδραση, Ελφίκο, Ελλ. Ιχθυοκαλλιέργειες, Imperio, ΔΟΛ και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Στις 15.00 ο Γενικός Δείκτης κέρδιζε περίπου 1,1% με 1,2% με την Εθνική να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 39,16 ευρώ (3,6%) και εντολές πώλησης να φτάνουν σταδιακά μέχρι τα 39,26 ευρώ.

Να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα εμφανίζονταν ισχυρά μπλοκ μετοχών από την πλευρά των αγοραστών στα 39,10 ευρώ στη μετοχή της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v