Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, οι εκτιμήσεις της Intralot για την υπόθεση του τουρκικού Στοιχήματος, η είσοδος της Μεβγάλ στην αγορά γάλακτος υψηλής παστερίωσης και η διείσδυση του Ιασώ στο Αμπουντάμπι είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, οι εκτιμήσεις της Intralot για την υπόθεση του τουρκικού Στοιχήματος, η είσοδος της Μεβγάλ στην αγορά γάλακτος υψηλής παστερίωσης και η διείσδυση του Ιασώ στο Αμπουντάμπι είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΜΡΒ-Πειραιώς: Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου θα εξετάσει την έφεση της Marfin Popular για την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου που έκρινε ως σύννομη τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς και άκυρη την πρόταση της ΜΡΒ. Σημειώνεται ότι η απόφαση με την οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπλοκάρισε τις προσφορές της MPB και της επέβαλε πρόστιμο χαρακτηρίζεται από στελέχη της ”παρότρυνση”.

Intralot: Αισιόδοξος για την έκβαση που θα έχει η υπόθεση του τουρκικού Στοιχήματος στη γείτονα χώρα εμφανίστηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot. Σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. Αντωνόπουλος, αν και δήλωσε βέβαιος ότι η Inteltek τελικά δεν θα χάσει την τουρκική λοταρία, επισήμανε ότι σε περίπτωση που υπάρξει αντίθετη έκβαση των πραγμάτων, η εταιρία θα αποζημιωθεί.

Μυτιληναίος: Στο τελικό στάδιο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες μεταξύ του ομίλου Μυτιληναίου και του ισπανικού ομίλου Endesa για την ίδρυση κοινής εταιρίας με δραστηριότητα στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, στον τομέα της ενέργειας, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Μεβγάλ: ”Επίθεση” στην αγορά γάλακτος υψηλής παστερίωσης επιχειρεί η Μεβγάλ, η οποία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υλοποιήσει σχετική μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία κατάλληλης γραμμής παραγωγής, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Ιασώ: Η μετοχική διείσδυση σε μαιευτική κλινική στο Αμπουντάμπι μελετάται αυτήν την περίοδο από το Ιασώ, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για την επέκτασή του στον τομέα των βλαστοκυττάρων στο Ομάν, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Alpha Ασφαλιστική: Το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Alpha Ασφαλιστικής από την Alpha Bank στην ΑΧΑ, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Interlife: Η προοπτική εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία είναι δύο από τους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει η ασφαλιστική εταιρία Interlife ΑΑΕΓΑ αναφέρει η ”Ημερησία”.

Υποκλοπές: Και εμπλοκή της Ericsson στην υπόθεση των υποκλοπών φωτογραφίζει η ΑΔΑΕ με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει και την καλεί σε ακρόαση στις 31 Ιανουαρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με το ”Βήμα”.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Τέσσερα σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για 26ετή εμπορική λειτουργία του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου που θα διαμορφωθεί στο Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον έδειξαν οι: Dockside Convention Centre-Kostas Augerinos & Associates, GL Events, Ένωση εταιριών C&C International-Damco Energy-Lamda Development, Reds-Rota καθώς και Ένωση εταιριών Ελληνικές Εκθέσεις-Helexpo και Ελληνικές Εκθεσιακές Παραγωγές.

Εξάλλου, χθες αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι με τις τεχνικές προσφορές των υποψηφίων για την 40ετή μίθσωση του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά. Υποψήφιοι είναι οι: Ένωση εταιριών Intrakat-Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ- Ακροπόλ Χαραγκιώνης-Lambert Smith Hampton Ελλάς, Σείριος, Ένωση εταιριών S.Cape με συμμετοχή των J&P Άβαξ-ΓΕΚ-Βιοτέρ-Μοτοδυναμική, Waterfront, Ένωση εταιριών των Αιγαίον Οιλ-Hellenic Environmental Center-Majestic Marine Company-Oceanic Cruise-Γαντζούλας-Παντεχνική.

Οικονομία: Αβεβαιότητες για έξοδο της Ελλάδας από την κοινοτική επιτήρηση τον Μάιο ή τον Ιούνιο φέτος διατύπωσε χθες ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, λόγω της επίπτωσης στο έλλειμμα από αύξηση των εισφορών στον κοινοτικό πληθωρισμό, εξαιτίας της αναθεώρησης του ΑΕΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v