Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο κύμα οπισθοχώρησης στο Χ.Α.

Επιδεινώνεται σταδιακά η τεχνική (και όχι μόνο) εικόνα της αγοράς, καθώς από τις μετοχές του FTSE, και πλην της Intralot που προσπαθεί να καλύψει μέρος των χθεσινών απωλειών, με θετικό πρόσημο κινούνται μόνο Motor Oil και Εθνική Τράπεζα. Τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη τουλάχιστον υψηλότερα των 4.630 μονάδων, ενώ μέχρι στιγμής η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 5.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κάθε προσπάθεια να συμμαζευτούν οι πρωινές απώλειες φάνηκε να εγκαταλείπεται λίγο μετά τις 12:30 και από εκεί και πέρα ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα σε πλαγιοκαθοδική κίνηση, με τις απώλειες μέχρι στιγμής να είναι σαφώς μεγαλύτερες από αυτές που καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών ξεπερνά το 1 προς 5.

Για να συμβεί αυτό, ο ΟΤΕ που μέχρι κάποια ώρα στήριζε τον Δείκτη, έχει ”γυρίσει” σε αρνητικό πρόσημο, ενώ στο ”πράσινο” από τις μετοχές του FTSE κινούνται Motor Oil, Intralot και Εθνική.

Αντίθετα, απώλειες που υπερβαίνουν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν Folli Follie, Cosmote, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κύπρου και Πειραιώς.

Σαφώς χειρότερη εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνεται από το -1,12% του FTSEM και το -1,44% του FTSES αλλά και από την απουσία σημαντικού αριθμού θετικών πρωταγωνιστών, καθώς με την πάροδο του χρόνου οι πωλητές εμφανίζουν συνεχώς επιθετικότερες διαθέσεις.

Τεχνικά, η εικόνα μετά τις 12:30 έχει επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς ο Γενικός Δείκτης διέσπασε καθοδικά με εξαιρετική ευκολία τις ενδιάμεσες στηρίξεις στις 4.665, 4.649-40 και 4.630-28 μονάδες αφήνοντας σαν τελευταία ισχυρή στήριξη τις 4.608 μονάδες.

Σε περίπτωση κλεισίματος χαμηλότερα των 4.608 μονάδων, αναμένεται να μπουν σε δοκιμασία οι 4.595 και 4.550 μονάδες.

Όσον αφορά στους ελάχιστους θετικούς πρωταγωνιστές, ξεχωρίζει η μετοχή της Intralot που προσπαθεί να καλύψει μέρος των χθεσινών απωλειών, ενώ κινητικότητα παρουσιάζουν Μοχλός, ΔΙΕΚΑΤ, Προοδευτική, Byte, Elmec Sport, Kego, Βαλκάν και Μουζάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v