Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναχαιτίζονται οι πιέσεις

Μέσω Εθνικής, Alpha Bank και ΟΠΑΠ επιχειρείται να περιοριστεί η διόρθωση βασικών δεικτών, με τον Γενικό να συντηρείται κατά 0,3% χαμηλότερα, πέριξ των 4.665 μονάδων. Περιορίστηκαν εν μέρει οι απώλειες για τη μετοχή της Intralot, τη στιγμή που τίτλοι εταιριών όπως Παντεχνική, Ελλ. Τεχνοδομική, 3-4 τεχνικών εταιριών και θυγατρικών της Βιοχάλκο συγκεντρώνουν ικανό μέρος από το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε μετοχές επιμέρους εταιριών επικεντρώνονται την τελευταία ώρα βραχυπρόθεσμοι παίκτες, καθώς είναι εμφανές πως επιχειρείται ένα σχετικό συμμάζεμα σε βασικούς δείκτες και μετοχές.

Η αγορά παραμένει χαμηλότερα, αλλά οι σημαντικότατες απώλειες για τη μετοχή της Intralot περιορίστηκαν μέχρι τα 25 ευρώ, με τον τίτλο από το -17% να διαμορφώνεται στο -11,8% χαμηλότερα.

”Στηρίξεις” στον FTSE 20 προσφέρονται μέσω Εθνικής (0,7%), Alpha Bank (0,8%) και ΟΠΑΠ (1,5%). Ωστόσο, σε μετοχές επιμέρους εταιριών όπως Παντεχνική, Αττικές Εκδόσεις, Ελληνική Τεχνοδομική, Δομική Κρήτης, Μουζάκης, Info- Quest, Αθηνά, Unisystem φαίνεται πως οι επενδυτές κινούνται με γνώμονα φημολογούμενες ”ή επικείμενες” επιχειρηματικές κινήσεις και ειδήσεις.

Είναι ενδεικτικό πως στη μετοχή της Παντεχνικής είχαν πραγματοποιηθεί (στις 15:10) συναλλαγές 335.000 τεμαχίων αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, μέχρι και 9% υψηλότερα πρς τα 5,30 ευρώ.

Δεδομένου ότι αυξημένες συναλλαγές και σημαντικά κέρδη καταγράφονταν και για τη μετοχή της Ελλ. Τεχνοδομικής, φαίνεται πως στην αγορά παίζεται το ενδεχόμενο μιας στενότερης συνεργασίας των 2 κατασκευαστικών εταιριών.

Δεν είναι τυχαίο όμως πως ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Δομική Κρήτης, ΔΙΕΚΑΤ, Αθηνά, 2-3 μικτότερων τεχνικών εταιριών, στα 13,20 ευρώ αντιδρά η ΤΕΡΝΑ (1,4%), ενώ με κέρδη κινούνται θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Σιδενόρ, Σωλ. Κορίνθου, Ελλ. Καλώδια).

Στις 15:15 ο Γενικός Δείκτης σταθεροποιούνταν κατά 0,3% χαμηλότερα πέριξ των 4.665 μονάδων με τον καθαρό τζίρο να υπολογίζεται στα περίπου 320 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v