Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά Intralot πιέζει τη Σοφοκλέους

Η διασαφήνιση των πληροφοριών αναφορικά με τις δυσμενείς δικαστικές εξελίξεις στην Τουρκία επιτείνουν την υποχώρηση της Intralot, στέλνοντας τη μετοχή στο απόλυτο limit down (-16,08%). Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους και αφορμή για ευρύτατη κατοχύρωση κερδών από διαχειριστές αντισταθμιστικών χαρτοφυλακίων (hedge funds). Διασώζονται ΟΠΑΠ, Alpha και ΕΛΤΕΧ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί η... υποχώρηση της Intralot να αποτελέσει αφορμή για ένα μικρής έκτασης γύρισμα βασικών δεικτών μετοχών;

Κρίνοντας από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα η απάντηση είναι καταφατική. Αυτό γιατί τόσο η αξία των συναλλαγών στη μετοχή της Intralot (32 εκατ. ευρώ στις 14.00) όσο και η διαμόρφωση μιας ξεκάθαρα, βραχυπρόσθεσμα, πτωτικής τάσης για τίτλους όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κύπρου μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα βασικούς δείκτες.

Φαίνεται πως σε αυτή τη φάση, οι 4.710 μονάδες αποτελούν ”τοπική κορυφή” για ένα ανοδικό κύκλο που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο και επιταχύνθηκε τον τελευταίο μήνα. Είναι άξιο αναφοράς πως από την αρχή του χρόνου η απόδοση τόσο τραπεζικών μετοχών όσο και του φούσκωμα της αποτίμησης εισηγμένων λόγω φημών έδειχνε να ξεπερνά το όριο του λογικού.

Είναι λογικό οι ξένοι, ιδιαίτερα οι διαχειριστές αντισταθμιστικών χαρτοφυλακίων (hedge funds) να αναζητούν αφορμή για κατοχύρωση σημαντικότατων βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Σε μια τέτοια αγορά και σε αυτή τη συγκυρία η Intralot μπορεί να είναι η αφορμή. Διαπιστώνεται επίσης πως και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ”εγκαταλείπονται” μετοχές είτε η ελάχιστη προσφορά δεν απορροφάται όπως συνέβηκε στα μέσα της συνεδρίασης στο Alter και την Elbisco.

Στις 14.05, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν στις 4.660 μονάδες, δηλαδή χάνοντας 0,45%, ενώ πωλητές ”έβγαιναν” και σε μετοχές της Κύπρου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι και 1,7% χαμηλότερα.

Στις 14.05, η μετοχή της Intralot υποχωρούσε κατά 15%, φθάνοντας στα 24 ευρώ από την αρχική υψηλή τιμή ημέρας των 28,5 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση την αξία των συναλλαγών για την πρώτη δεκάδα μόλις 2 τίτλων η τιμή διαμορφώνονταν στο πράσινο.

Αντιθέτως, σε μετοχές εταιριών όπως Intralot, Εθνική, MPB, ΟΤΕ, Πειραιώς, Κύπρου, Cosmote και ΔΕΗ, οι πωλητές ”έβγαιναν” μαζικότερα μετά τις 14.05.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v