Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Υποβάθμιση σε ”equalweight” από MS

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”equalweight” από ”overweight” προχωρά η Morgan Stanley σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου ενισχύει την τιμή-στόχο στα 25,9 ευρώ από 25 ευρώ. O διεθνής οίκος εξετάζει τρία σενάρια ιδιωτικοποίησης.

ΟΤΕ: Υποβάθμιση σε ”equalweight” από MS
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ σε ”equalweight” από ”overweight” προχωρά η Morgan Stanley σε έκθεσή της με σημερινή ημερομηνία, όπου ενισχύει την τιμή-στόχο στα 25,9 ευρώ από 25 ευρώ.

Παράλληλα, στην έκθεσή της η Morgan Staney αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Cosmote σε 24,2 ευρώ από 23,3 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οικος, η αποτίμηση και το περιθώριο βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης της μετοχής του ΟΤΕ είναι ελκυστικά. Ωστόσο, εξετάζει τις διαφορετικές επιλογές στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης σε ”equalweight” δεδομένου του λιγότερο ελκυστικού προφίλ ρίσκου/απόδοσης.

Όπως επισημαίνει η Morgan Stanley, συνεχίζει να είναι θετική για τα θεμελιώδη μεγέθη του οργανισμού. ”Πρόκειται για μια επιχείρηση με καλή διοίκηση και προοπτικές περαιτέρω αναδιάρθρωσης. Όμως το Ρ/Ε διαμορφώνεται πλέον σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου του κλάδου.

Η Morgan Stanley εξετάζει τρία διαφορετικά σενάρια ιδιωτικοποίησης, ένα placement μετοχών, μία πώληση μεριδίου σε στρατηγικό επενδυτή και μια ενδεχόμενη συγχώνευση με την Telecom Austria.

Ένα ενδεχόμενο placement στην αγορά θα ήταν αρνητικό, βραχυπρόθεσμα, για τη μετοχή. Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σε Ρ/Ε άνω του μέσου όρου, ένα placement θα ενισχύσει τη μεταβλητότητα και είναι αρνητικό, εκτιμά ο οίκος.

Μια πώληση μεριδίου σε στρατηγικό επενδυτή θα αποτελέσει ”θρίαμβο” για την ελληνική κυβέρνηση και θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τις μειοψηφίες. Η Morgan Stanley εκτιμά ότι είναι δυνατό ένα τίμημα περί τα 25-30 ευρώ.

Μια ενδεχόμενη συγχώνευση με την Telekom Austria είναι η επιλογή που βελτιώνει περισσότερο την αξία για τους μετόχους μειοψηφίας σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με τη Μοrgan Stanley. Ένα ενδεχόμενο deal έχει πολλά θετικά, αλλά ενδέχεται να ενέχει πολιτικές πολυπλοκότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v