Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Kάλυψη με buy και τιμή 11 ευρώ από D. Bank

Κάλυψη με σύσταση ”Buy” και τιμή-στόχο τα 11 ευρώ ξεκινά για τη Marfin Popular Bank η Deutsche Bank σε έκθεσή της (19/1). Αναφερόμενος στο business model της MPB, ο οίκος επισημαίνει ότι αυτό πλέον είναι ”τριπλάσιο”. Αρχικά, ο όμιλος ωφελείται από τον χαμηλό λόγο δανείων προς καταθέσεις (79%), κάτι που του παρέχει την ευκαιρία να είναι ανταγωνιστικό σε όρους τιμολόγησης.

MPB: Kάλυψη με buy και τιμή 11 ευρώ από D. Bank
Κάλυψη με σύσταση ”Buy” και τιμή-στόχο τα 11 ευρώ ξεκινά για τη Marfin Popular Bank η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 19 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στο business model της MPB, ο οίκος επισημαίνει ότι αυτό πλέον είναι ”τριπλάσιο”. Αρχικά, ο όμιλος ωφελείται από τον χαμηλό λόγο δανείων προς καταθέσεις (79%), κάτι που του παρέχει την ευκαιρία να είναι ανταγωνιστικό σε όρους τιμολόγησης.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι η εταιρία θα είναι ικανή να χρηματοδοτήσει το ισχυρό της RWA προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα (από 150 σε 250 υποκαταστήματα), όπως και να κυνηγήσει μη οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατά τους υπολογισμούς του οίκου, μια συγχώνευση ανάμεσα στην MPB, την Τράπεζα Κύπρου και την Πειραιώς θα ενίσχυε τα κέρδη ανά μετοχή της MPB κατά 36% για το 2008, αν και θα παρουσίαζε σημαντικά ρίσκα.

Αναφερόμενη στην τιμή-στόχο των 11 ευρώ, η Deutsche Bank σχολιάζει πως προέκυψε βάσει του μοντέλου DDM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η τιμή-στόχος την οποία θέτει ο διεθνής οίκος για τη Marfin επιβεβαιωθεί, η μετοχή της Πειραιώς θα πρέπει να ανέλθει στα 62,7 ευρώ προκειμένου να είναι επιτυχημένη η δημόσια πρόταση που έχει υποβάλει για την MPB (με σχέση ανταλλαγής μία δική της μετοχή για 5,7 μετοχές της MPB).

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της Πειραιώς κινούνταν πέριξ των 26,7 ευρώ, ενώ αυτή της MPB στα επίπεδα των 8,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v