Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα στην Κύπρο οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Popular Bank, τα προβλήματα στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, το ενδεχόμενο απορρόφησης της OTEnet από τον ΟΤΕ και οι αλλαγές στη RomTelecom είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα στην Κύπρο οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Popular Bank, τα προβλήματα στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, το ενδεχόμενο απορρόφησης της OTEnet από τον ΟΤΕ και οι αλλαγές στη RomTelecom είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Πειραιώς-ΜΡΒ: Στην Κύπρο μεταφέρεται σήμερα, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, η τραπεζική μονομαχία Πειραιώς-ΜΡΒ, καθώς οι διοικήσεις των δύο τραπεζών θα βρίσκονται στη Μεγαλόνησο. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών και με τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, και με ορισμένες πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν αποκλείεται να καταθέσει νέα πρόταση προς την Τράπεζα Κύπρου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popula, κ. Α. Βγενόπουλος, θα λάβει μέρος στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία και αναμένεται να τοποθετήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Dubai Investment Group Σαούντ Μπαλάουι στη θέση του προέδρου της Marfin Popular.

Τράπεζες: Πρόστιμο σε βάρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για ενιαίο τρόπο τιμολόγησης της καταβολής εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ μέσω των τραπεζών προτείνει με εισήγησή της η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η υπόθεση που αφορά στην ΕΕΤ και στη Δίας Α.Ε. θα εξεταστεί στις 17 Απριλίου.

ΔΕΗ: Ζήτημα ακύρωσης του διαγωνισμού για τις 2.035 προσλήψεις στη ΔΕΗ εγείρουν νομικοί, δεδομένου ότι άλλα ισχύουν για τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ και άλλα προβλέπει ο κανονισμός εργασίας περί μονιμότητας, σύμφωνα με το ”Βήμα”. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, γράφει η εφημερίδα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο εργασιακό καθεστώς που θα διέπει όσους υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου μετά το δοκιμαστικό επτάμηνο.

ΟΤΕ: Η σύγκλιση των τεχνολογικών της τηλεφωνίας και του Διαδίκτυου, αλλά και η αποχώρηση του κ. Ιωαννίδη από την ΟΤΕnet για τη RomTelecom αναζωπυρώνουν τα σενάρια απορρόφησης της θυγατρικής από τον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό.

Intralot: Η Intralot κινδυνεύει να χάσει το Στοίχημα στην Τουρκία με δικαστική απόφαση ύστερα από προσφυγή της ανταγωνίστριας G-Tech αναφέρει το ”Βήμα”. Από την Intralot δηλώνουν ότι η απόφαση είναι προσωρινή, ωστόσο η μετοχή της εταιρίας χθες δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, κλείνοντας με πτώση 14,1%.

ΕΒΖ: Επιταχύνει η διοίκηση της ΕΒΖ τις διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλου για τη βιοαιθανόλη. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η διοίκηση της εταιρίας απέστειλε προσκλήσεις στους δυνάμει ενδιαφερόμενους για το έργο και κατά τη χθεσινή καταληκτική προθεσμία παρέλαβε φακέλους από περίπου 10 διεθνείς οίκους, μεταξύ των οποίων όλα τα γνωστά ονόματα με παρουσία στην Ελλάδα.

ΕΛΠΕ: Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση τμήματος της σερβικής NIS, για την οποία ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τα Ελληνικά Πετρέλαια. Όπως γράφει η ”Ημερησία”, πηγές από το Βελιγράδι αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα ”βγει στον αέρα” το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείονται εξελίξεις και εντός της εβδομάδας.

ΣτΕ: Μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τίναξε στον αέρα το προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου Ακρόπολις στην περιοχή των Αφιδνών αναφέρει η ”Καθημερινή”. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο χώρος που έχει δεσμευτεί για το πάρκο στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πρέπει να παραμείνει όπως είναι σήμερα, δηλαδή αγροτική ή δασική γη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v