Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Σχόλια των αναλυτών για μετοχή - Τουρκία

Υπερεκτιμημένη χαρακτηρίζει την αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία για την Intralot η UBS σε σχετική έκθεσή της (23/01) εκτιμώντας ως ”απίθανη” την αναστολή του προκαθορισμένου στοιχήματος. Δείτε τα σχόλια των Citigroup, Marfin-Egnatia, P&K και Proton.

ΙΝΛΟΤ: Σχόλια των αναλυτών για μετοχή - Τουρκία
Υπερεκτιμημένη χαρακτηρίζει την αβεβαιότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία για την Intralot η UBS σε σχετική έκθεσή της (23/01) εκτιμώντας ως απίθανη την ”αναστολή” του προκαθορισμένου στοιχήματος.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή–στόχο των 30,8 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Η UBS αναμένει ότι οι αρμόδιες αρχές (sport authority) θα υιοθετήσουν θετική στάση έναντι της Inteltek, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επέλεξαν την εταιρία στην πρώτη φάση και ότι περίπου 5.000 οικογένειες ”εξαρτώνται” από το παιχνίδι.

Στη χειρότερη περίπτωση η Intralot κατά πάσα πιθανότητα θα αποζημιωθεί, προσθέτει o διεθνής οίκος.

Η Citigroup υποβαθμίζει σε sell τη μετοχή της Turkcell στο Europe Investment Daily (23/01) εκτιμώντας ότι η Inteltek θα συμβάλλει κατ’ ελάχιστον 11% στα καθαρά κέρδη 2006 της τουρκικής εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά την Intralot επισημαίνει, μεταξύ άλλων, την ισχυρή πτώση που κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η Μarfin-Egnatia επισημαίνει στο πρωινό report (23/01) ότι στην περίπτωση που η δικαστική διαμάχη επιλυθεί προς όφελος της Intralot τότε η εισηγμένη αποτελεί αγοραστική ευκαιρία, ενώ αν συμβεί το αντίθετο οι πιέσεις στη μετοχή της Intralot θα συνεχιστούν.

Πιστεύουµε ότι η αγορά προεξοφλεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή ότι η εταιρία θα απολέσει την άδεια του προκαθορισµένου στοιχήµατος στην Τουρκία, την οποία αποτιµούµε µε 600 εκατ. ευρώ (ή 7,60 ευρώ ανά µετοχή), ενώ εκτιμούμε ότι η αβεβαιότητα στη µετοχή παραµένει και οι πιέσεις θα συνεχιστούν, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με τη Marfin-Egnatia οι πωλήσεις της Ιnteltek το 2005 ανήλθαν στα 105 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 41 εκατ. ευρώ. Για το 2006 οι πωλήσεις εκτιμώνται περίπου στα 150 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 70 εκατ. ευρώ.

Η P&K στο πρωινό report (23/01) θεωρεί τη χθεσινή υποχώρηση της μετοχής της εταιρίας υπερβολική, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

Η Proton αναφέρει ότι βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου η τιμή–στόχος για τη μετοχή της Intralot περικόπτεται από τα 29 ευρώ στα 23,9 ευρώ.

Περιορισμένη θεωρεί η HSBC την πιθανότητα περαιτέρω πτώσης της μετοχής της Intralot, καθώς μπορεί να κερδίσει τη διαμάχη, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει αποζημίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v