Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαθέσεις αποσυμπίεσης στη Σοφοκλέους

Τα νέα υψηλά, οι σημαντικές και σε σύντομο χρονικό διάστημα υπεραξίες οδήγησαν σταδιακά όλο και περισσότερους παίκτες στην κατοχύρωση θέσεων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αγορά να υποχωρήσει χαμηλότερα των 4.700 μονάδων μετά τις 15.45 και χαμηλότερα των 4.690 μονάδων γύρω στις 16.00 με ανατροπή και της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι μικρές απώλειες που σημειώνονταν από νωρίς στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι σημαντικές υπεραξίες που κερδήθηκαν σε λιγότερο από 2-3 συνεδριάσεις, οδηγούν αρκετούς ”παίκτες” στην κατοχύρωση μέρους των θέσεών τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή υποχώρηση βασικών μετοχών του FTSE20, παρασύροντας χαμηλότερα των 4.700 μονάδων το Γενικό Δείκτη γύρω στις 15.45.

Σταδιακά η διάθεση για πωλήσεις και κατοχύρωση θέσεων έγινε εντονότερη και για αρκετούς που κινούνται κυρίως στο χώρο της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης κάτι που οδήγησε σε ανατροπή της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

Στις 15.15 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,17% διαμορφώνονταν στις 4.690 μονάδες, ο δε τίτλος της Intralot πιεζόταν μέχρι και 2,1% χαμηλότερα.

Αντιθέτως, μεγάλο μέρος από τα κέρδη τους ”κρατούσαν” τόσο οι Εθνική, Eurobank, όσο Motor Oil, Μυτιληναίος και μερικοί ακόμα τίτλοι αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v