Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

METKA: Νέα τιμή στα 11,8 ευρώ από Π&Κ

Νέα τιμή-στόχο στα 11,8 ευρώ, από 10,7 ευρώ, δίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο ”Η θετική ροή ειδήσεων ενισχύει την αποτίμηση” και σημερινή (26/1) ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”overweight”.

METKA: Νέα τιμή στα 11,8 ευρώ από Π&Κ
Νέα τιμή-στόχο στα 11,8 ευρώ από 10,7 ευρώ δίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο ”Η θετική ροή ειδήσεων ενισχύει την αποτίμηση” και σημερινή (26/1) ημερομηνία, όπου διατηρεί σύσταση ”overweight”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η ανάληψη της σύμβασης αξίας 110 εκατ. ευρώ στο Πακιστάν αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη Μέτκα καθώς είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνει εκτός Ελλάδας, παρέχει ισχυρή ένδειξη ότι η εταιρία μπορεί να συμμετέχει επιτυχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς για ενεργειακά projects, ενώ ενδέχεται να αποτελέσει και ένα βήμα για περαιτέρω επέκταση στο Πακιστάν, μια χώρα με πληθυσμό 160 εκατ. ανθρώπων και με μεγάλες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η ανάληψη του έργου στο Πακιστάν οδηγεί σε μεταβολές στις εκτιμήσεις της Π&Κ για τα μεγέθη της Μέτκα. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αυξάνει την εκτίμησή της για τα έσοδα της εταιρίας κατά 17,3% και 21,4% και για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 16,9% και 20,3% για το 2007 και το 2008 αντίστοιχα.

Ως εκ τούτου, αναβαθμίζει την τιμή-στόχο κατά 9,5% στα 11,8 ευρώ, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 11% σε σχέση με το χθεσινό (25/1) κλείσιμο της μετοχής στα 10,7 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v