Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Δύο σενάρια για την πορεία της Eurobank

Χαρακτηριστικές από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης ήταν οι τελευταίες συνεδριάσεις για τη μετοχή της Eurobank, καθώς έπαιξαν το υγιές ρόλο καθοδικού ”γεμίσματος” μετά την εκρηκτική άνοδο της 12ης Ιανουαρίου, όπου είχε δημιουργηθεί ένα μικρό χάσμα διάσπασης 0,24 ευρώ, αναφέρει η Fortius σε τεχνική ανάλυση.

Fortius: Δύο σενάρια για την πορεία της Eurobank
Χαρακτηριστικές από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης ήταν οι τελευταίες συνεδριάσεις για τη μετοχή της Eurobank, καθώς έπαιξαν το υγιές ρόλο καθοδικού ”γεμίσματος” μετά την εκρηκτική άνοδο της 12ης Ιανουαρίου, όπου είχε δημιουργηθεί ένα μικρό χάσμα διάσπασης 0,24 ευρώ, αναφέρει η Fortius σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.

Με την ολοκλήρωση του εν λόγω σχηματισμού συσσώρευσης (παραλληλόγραμμο WG) η μετοχή φαίνεται έτοιμη, μετά και το χθεσινό έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, για την ανοδική διάσπαση της τοπικής κορυφής W στις επόμενες συνεδριάσεις.

Εάν μάλιστα η διάσπαση συνοδευτεί και με σημαντικό όγκο συναλλαγών τότε θα πρέπει να αναμένουμε έντονη ανοδική κίνηση προς τα 32 ευρώ, περιοχή όπου είχαν ολοκληρωθεί οι κορυφώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1999.

Στην περίπτωση όμως όπου θα έχουμε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανοδικής διαφυγής πάνω από τα 30,56 ευρώ, βάζοντας ένα φίλτρο τριών ημερών, τότε είναι πολύ πιθανό η μετοχή να πραγματοποιήσει ένα βραχυχρόνιο pullback προς τη κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού τάσης ELSJ στα 28,4 ευρώ, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 1,82%, στα 30,2 ευρώ,πραγματοποιώντας σε 2.447 πράξεις όγκο συναλλαγών 1,010 εκατ. τεμαχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v