Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοραστές - πωλητές μοιράζονται τις εντυπώσεις

Μοιρασμένη εμφανιζόταν στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης η εικόνα του FTSE 20. Μοιρασμένη όμως εμφανιζόταν και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με επιμέρους εισηγμένες, όπως Βωβός, Δομική Κρήτης, Maxim, Reds, Παρνασσός, Παντεχνική, να ξεχωρίζουν από το... υπόλοιπο της αγοράς. Στα περίπου 50 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών στις 11:15, με τον FTSEM 40 να κινείται ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική εμφανιζόταν η εικόνα της αγοράς στα πρώτα 40-45 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης. Με τον FTSE 20 να υποχωρεί κατά 0,27%, αλλά τον FTSEM 40 να αντιδρά κατά 0,54% και τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα προς τις 4.688 μονάδες.

Με την Εθνική, την Πειραιώς, την Intralot να κινούνται ανοδικά και τις Alpha Bank, Eurobank, Αγροτική, Κύπρου και ΔΕΗ να υποχωρούν ελαφρώς, η εικόνα του FTSE 20 εμφανιζόταν σε γενικές γραμμές μοιρασμένη.

Μοιρασμένη όμως εμφανιζόταν και η εικόνα μεταξύ ανοδικών - καθοδικών μετοχών, με περίπου 80 τίτλους σε κάθε κατηγορία, ενώ κατά τι περισσότερες συγκριτικά με χθες εμφανίζονταν οι συναλλαγές.

Χρήζει αναφοράς πως ο τζίρος μέχρι τις 11:05 διαμορφωνόταν στα 40 εκατ. ευρώ, για να αυξηθεί μόλις ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε και πάλι την περιοχή των 4.690 μονάδων.

Από πλευράς συναλλαγών ξεχώριζαν οι ΜΡΒ, Ελληνική Τεχνοδομική (στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας φέρονται να τοποθετούνται ξένα κεφάλαια μετά την τελευταία παρουσίαση της ΕΛΤΕΧ σε θεσμικούς στο Λονδίνο), Εθνική (σε τιμές υψηλότερα των 39,30 ευρώ), Πειραιώς (στα υψηλά των 27,24 ευρώ), ενώ ανάλογες θέσεις λαμβάνονταν και στα 19,84 ευρώ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στις μετοχές των Intralot, Cosmote, ενώ κατακόρυφα αυξημένες εμφανίζονταν προς τα 2,6 ευρώ της Δομικής Κρήτης. Η αξία των συναλλαγών για τη μετοχή της συγκεκριμένης εταιρίας προσέγγιζε τα 500.000 ευρώ.

Κάτι ανάλογο με τη Δομική Κρήτης συνέβαινε και στη μετοχή της Βωβός (στα υψηλά των 32 ευρώ), στην Αττικάτ (επιμένουν οι φήμες για Παρνασσό), αλλά και σε Μαΐλλη, Σαράντη, Ελβάλ, Χαλκόρ, Reds (στα 3,60 ευρώ) και ορισμένους ακόμη τίτλους.

Όσον αφορά στις μετοχές με τη μεγαλύτερη απόδοση, με 7,24% ξεχώριζαν ο Βωβός σε νέο ιστορικό υψηλό, οι Δομική Κρήτης, Maxim, Παντεχνική, Rainbow, Unibrain, ΑΝΕΚ, Παρνασσός, Δέλτα Project και Lamda Development.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v