Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η πρόταση της ΕΧΑΕ για συμμετοχή του βουλγαρικού χρηματιστηρίου στην κοινή πλατφόρμα ΧΑ - ΧΑΚ, η ανάληψη της διαχείρισης του ”Στοιχήματος” από τον ΟΠΑΠ, η συγκρότηση κοινού ομίλου αγορών από τις αλυσίδες Σκλαβενίτη - Μασούτη είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η πρόταση της ΕΧΑΕ για συμμετοχή του βουλγαρικού χρηματιστηρίου στην κοινή πλατφόρμα ΧΑ - ΧΑΚ, η ανάληψη της διαχείρισης του ”Στοιχήματος” από τον ΟΠΑΠ, η συγκρότηση κοινού ομίλου αγορών από τις αλυσίδες Σκλαβενίτη - Μασούτη είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΟΠΑΠ: Ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει επίσημα τη διαχείριση του ”Πάμε Στοίχημα” και προσδοκά στην ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών του παιχνιδιού. Τα νέα κουπόνια του παιχνιδιού θα δίνουν τη δυνατότητα για λιγότερες επιλογές στους συμμετέχοντες και καλύτερες αποδόσεις.

Χρηματιστήριο: Η επέκταση της κοινής πλατφόρμας Ελλάδας - Κύπρου και σε άλλα χρηματιστήρια της ευρύτερης περιοχής αποτελεί κύριο στόχο της διήμερης επίσκεψης της ελληνοκυπριακής αποστολής στη Σόφια.

Μαΐλλης: Έσοδα της τάξης των 6-7 εκατ. ευρώ αναμένει το 2007 από τη νέα κοινοπραξία στην Ινδία η εταιρία Μαΐλλης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η αμερικανική θυγατρική της MSS αναμένεται να παρουσιάσει έσοδα 20 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 13 εκατ. ευρώ το 2006. Η εταιρία συνεχίζει παράλληλα τις επαφές με τοπικές εταιρίες σε Σαουδική Αραβία και Ντουμπάι προκειμένου να προχωρήσει και εκεί στη δημιουργία κοινών εταιριών.

Λαυρεντιάδης: Σε επαφές για την απόκτηση και άλλης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, ο όμιλος Λαυρεντιάδη.

Σούπερ Μάρκετ: Οι αλυσίδες Σκλαβενίτη και Μασούτη αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση κοινού ομίλου αγορών, ενώ σοβαρό θεωρείται το ενδεχόμενο και μετοχικής συνεργασίας με την ανταλλαγή πακέτων μετοχών μέχρι ποσοστού 8%. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, τις αμέσως επόμενες ημέρες τα νομικά επιτελεία των δύο αλυσίδων καταλήγουν σε μια κοινά αποδεκτή αίτηση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την οποία ζητούν να λάβουν έγκριση για δημιουργία ομίλου αγορών.

Marfin: Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο επικεφαλής της Marfin κ. Βγενόπουλος, όπου θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με ξένους μετόχους. Οι συναντήσεις στο Λονδίνο και οι επαφές με βασικούς ξένους μετόχους της Marfin οι οποίοι ταυτόχρονα κατέχουν και μετοχές στην Πειραιώς θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Ολυμπιακή: Αρνητικός στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για συμψηφισμό των χρεών της Ολυμπιακής και του Δημοσίου εμφανίστηκε ο αρμόδιος επίτροπος για τις Μεταφορές, Ζ. Μπαρό, απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή του ΣΥΝ.

Ασφαλιστικές: Την πρόθεση της Eureko να εντείνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, με περαιτέρω επενδύσεις και ενδεχόμενες κινήσεις αύξησης των μεγεθών της θυγατρικής της, εξέφρασε ο πρόεδρος της Interamerican, Andrian Hegarty. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της εταιρίας με θέμα το συνταξιοδοτικό, άφησε έμμεσα ανοικτό το ενδεχόμενο νέων εξαγορών από τη Eureko στη χώρα μας.

Τράπεζα Πειραιώς: Διεύρυνση του δικτύου της σχεδιάζει για το τρέχον έτος η θυγατρική του ομίλου Πειραιώς στη Σερβία. Σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν στην τοπική αγορά, η Piraeus Bank Serbia σχεδιάζει την αύξηση του δικτύου καταστημάτων της κατά 20 μονάδες, φθάνοντας στο τέλος του έτους στις 45 από 25 σήμερα.

Μεταφορές: Μέσα στον Μάρτιο θα συνδεθεί το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, καθώς ολοκληρώνεται το τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου Πειραιάς - Σταθμός Λαρίσης. Παράλληλα, θα ολοκληρωθεί και ο σταθμός του Πειραιά, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα δοθούν προς χρήση και οι τρεις νέοι σταθμοί του Προαστιακού στις περιοχές Λεύκα, Ρέντη και Ρουφ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v